Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İşe, Cafe’de Oturarak Gitmek

İşe, Cafe’de Oturarak Gitmek

Cafe-Otobüs Leap, her gün ev - iş arası ulaşımda harcanan zamanı San Franciscolulara iade ediyor.

Leap, sabah işe giderken veya akşam dönerken istersek çalışabileceğimiz, istersek insanlarla kaynaşıp sosyalleşebileceğimiz, bir taraftan da sıcacık kahvemizi yudumlayabileceğimiz bir ulaştırma hizmeti. Kahve, yiyecek seçenekleri, ücretsiz internet bağlantısı ve fazla fazla priz donanımıyla adeta “hayallerimizin otobüsü”.

San Francisco caddelerinde gezen bu cafe-otobüs, nam-ı diğer “Leap”, bir Cafe’de bulabileceğimiz her türlü konforu düşünmüş ancak bunun yanında işin estetik ve dekoratif yanını da atlamamış. Camdan dışarı bakarak oturabileceğiniz bar tabureleri, grup halinde sohbet edilebilecek yuvarlak oturma alanı, otobüsten çok bir Cafe ortamını andırıyor. Haftaiçi sabah 7-10, ve akşam 5-8 arası çalışan Leap, şehrin çalışan genç nüfusunu bir araya getiriyor ve onlara ev-iş arası geçirdikleri zamanda sosyal, verimli, rahat bir ortam sunuyor.

Akıllı telefonlar için hazırlanan uygulaması ile rezervasyon yapıp biletinizi önceden alabiliyorsunuz ve GPS üzerinden otobüsün nerede olduğunu takip edebiliyorsunuz. Şimdilik sadece 4 otobüs ve 4 durağı bulunan bu gelecek vadeden iş modeli, çok yakında başka şehirlere de sıçrayacak gibi.

Leap, fikir olarak çok hoşuma gitse de küçük bir soru işareti bırakmadan konuyu kapatamayacağım: Emniyet kemeri?

Görsel; Leap