Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
iPhone 3G Türkiye – kaynak

iPhone 3G Türkiye – kaynak

Diğer haberlerin altlarında kaynayan yararlı bilgileri gün ışığına çıkarmanın zamanı geldi.

Ahmet Bülent‘in FriendFeed’de açtığı odada çok faydalı bilgiler paylaşılıyor. Öncelikle bu bağlantıyı sık kullanılanlarınıza ekleyin ve bol bol takip edin. FF’i düzenli takip etmeyen Bigucanlar garip kalmasınlar diye burada da bir bilgi kaynağı oluşturalım istedim.

Sonunda iPhone 3G Türkiye’de. Oyuncağımızı alıp oynamaya başladık. Bu pek sevimli cihazı kırmadan (hack) kullanmak için bu kadar süre bekledikten sonra en çok verimi nasıl elde ederiz pekiyi?

Öncelikle, iTunes’da Türkiye mağazasında hesap açabiliyoruz sadece. Bu durumda US mağazasındanki bazı uygulamalar (app’s) ve iTunes’a özel yapılmış bedava film kliplerini vs. indiremiyoruz. Buradaki basit adımları takip ederek Amerikan iTunes mağazasında bir hesap açarak oradaki beleş uygulamaları da indirebilirsiniz.

Şu anda iTunes’un müzik mağazasında Türkiye’ye satış olmadığı için yeni melodi (ringtone) da satın alamıyoruz. Bunun için de iki çözüm var, birisi kendi kendinize bilgisayarınızdaki şarkıları melodi yapmak için bu yöntem. Diğeri de Audiko sitesini kullanarak halletmek.

iPhone’la yaşadığım ilk kilitlenmede cihazı bir türlü kapatamadım ve resetlemeyi tesadüfen keşfettim. Aynı sorunu siz de yaşamadan nasıl resetlenir söyliyim; sağ üstteki açma kapama düğmesine ve altta backtohome düğmesine beraber basılı tutuyorsunuz.

Bir de iki gündür kullandığım ve sevdiğim uygulamaları paylaşayım sizinle:
AroundMe: Coğrafi konumunuza göre etrafınızdaki yerleri listeleyebiliyor, ülkemizde standartlar gelişmediği için çok verimli değil
Labyrinth LE: çok zevkli bir oyun, hareket algılayıcısını (motion sensor) kullanıyor
Fring: Gtalk, MSN, Skype bağlantılarınızla sohbet edebilirsiniz. Skype’la WiFi üzerinden VoIP arama yapabilirsiniz
NetNewsWire: Bilgisayarda kullandığım RSS programının iPhone versiyonu. İnternette senkronize olduğu için bir makinede okuduğunuz RSS’i diğer makinede otomatik olarak okunmuş gösteriyor
Facebook: Facebook’un kolay kullanımlı kendi uygulaması
PixUp: Fotoğraf çeker çekmez Flickr, Picasa ya da Facebook’a göndermek için
Space Monkey: Komik bir oyun
Art Gallery: Sanat eserleri izlemek için
iTicTac: Viki’nin beni istisnasız her seferinde yendiği oyun
Motion Alarm: Cihaz hareket ettiğinde ötecek şekilde alarm kurulmasına izin veren program
Lightsaber: iPhone’u salladıkça ışın kılıcı efektleri çıkartan oyun

Bir de anket yapalım bari aramızda:

iPhone’unuzu hangi operatörde kullanıyorsunuz?
( polls)