Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Garanti reklamları iPhone’da

Garanti reklamları iPhone’da

Resmi olarak iPhone 3G lansmanından bu yana 10.000 civarında telefon satıldığı söyleniyor (resmi olmayan kaynaklardan aldığım duyum). Lansman öncesinde ise Türkiye’de 100.000 civarı kayıt dışı iPhone kullanıcısı olduğu konuşuluyordu.

Hedef kitlenin niceliğinden ziyade niteliğinin önemli olduğu bir pazar iPhone her açıdan. Bu yüzden Garanti ve TEB mobil şubelerini hemen iPhone tarayıcısı ölçülerine ve parmak tuşlamasına göre yeniden yapılandırdılar ve bunun duyurusunu yaptılar. Bu çalışmalar çok maliyet gerektirmeyen, daha çok iletişimde farklılaşma ve “ilk ben yaptım” deme araçlarıydı.

Dün akşam rastladığım iPhone reklamı ise Garanti’nin bu işi gerçekten ciddiye aldığının kanıtıydı sanırım.

iPhone 3G’nin en nefis özelliklerinden birisi, App Store’a bağlanıp ücretsiz uygulamalar ve oyunlar indirmek, Bu ücretsiz uygulamaların bir çoğunda altta ince bir bant şeklinde bir reklam alani bulunuyor. Bu alanda genellikle AdMob reklamları yayınlanıyor. AdMob şu anda dünyada cirosu en yüksek mobil reklam ağı. Nisan 2008’de Mobile Monday toplantısında Avrupa genel müdürünün bir konuşmasını da dinleme fırsatı bulduğum AdMob’un mobil cihaz kullanım alışkanlıklarının farklılıkları yüzünden Türkiye pazarında kendisine kolay kolay yer bulamayacağını düşünmüştüm.

iPhone, reklam alabilen uygulamaları ile alışılmış mobil reklamcılığı internet reklamcılığına yaklaştırarak mobil eşittir internet denklemini kuran iPhone’a destek çıkıyor.

Garanti de bu fırsatı hemen değerlendiriyor ve beleş uygulamalar altında dönen banner alanına iPhone şubesinin reklamını çakıyor. Bana da haberi duyurup takdir etmek kalıyor. Aşağıdaki görsel bedava bir iPhone oyununun puan tablosu.