Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
internet kabadayıları…

internet kabadayıları…

Canım bigu cicim bigu
canım yine sosyal içerikli haber çekti, tam da şu haberi okuyup üzülmüşken geçen hafta, aklıma iki hafta önce Almanya’da televizyonda izlediğim bu reklam geldi. 

Almanlar ofis ortamında mobbing’e karşı yaptırımlarda en az Amerikalılar kadar takıntılıydı zaten. Konu gençler olunca daha da hassaslaşıyorlar. Her belediyede, her okulda, olabilecek her turlu resmi dairede anne babalara, çocuklar & gençleri korumaya yönelik hazırlanmış kanunları özetleyen broşürler bulunuyor. En son geçen yıl Tekila yüzünden alkol komasına giren bir çocuk sebebi ile aylarca televizyon, radyo ve gazetelerin bu konuyu didik didik yaptığını, her açıdan yazıp çizdiğini hatırlıyorum.

Neyse konuyu dağıtmayalım, konumuz internette mobbing, bullying türkçesi duygusal taciz, kabadayılık. Çoluk çocuğa karışınca insan, bir de üstüne sanal dünya daha da etkili olmaya başlayınca hayatta, daha da bir korkuyor, şu gençlerin bazen hiç acıması olmuyor mu ne? 

Izleyelim, değerlendirelim, bana oldukça sade ve etkili olarak anlatılmış, mesaj güzelce iletilmiş gibi geldi. Umarım “report abuse” sonrası örnekleri de görür, bunu da gösteren birşeyler hazırlarlar. 

ps: Amerika’da boyle bir intihar vakası sonrası bir anne kız suçlu bulunmuştu ama şimdi bulamadım haberin linkini…

ps2: bu arada site Alman değil Luxemburg sitesi anlaşılan bu sefer uğraşmayıp direkt kullanmışlar kampanyayı 🙂