Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Instagram Hikâyeler Kadına Şiddete Dur Demek için Karardı

Instagram Hikâyeler Kadına Şiddete Dur Demek için Karardı

Vodafone Türkiye’nin kadına yönelik şiddete karşı farkındalık kampanyası Instagram’da 2 milyonu aşkın kullanıcının dahil olduğu bir akıma dönüştü.

25 Kasım, kadınlara karşı uygulanan her türlü şiddete karşı farkındalık oluşturmak amacıyla Birleşmiş Milletler tarafından küresel ölçekte Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü olarak ilan edildi. Bu gün için kadınların fiziksel, psikolojik ya da ekonomik anlamda gördüğü şiddeti ve her türlü baskıyı hatırlatan ve bu konuda farkındalık yaratan kampanyalar, girişimler ve projelerle temel hak ve özgürlüklerin kısıtlandığı durumlar hatırlatılıyor.

Vodafone Türkiye, #BenVarım etiketiyle özellikle pandemi döneminde artan kadına şiddet oranına dikkat çekmiş ve “acılar maskelenmesin” mesajını iletmişti. Şirket bu yıl da #BenVarım etiketini şiddete karşı ses yükseltmek için kullanıyor. Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında yapılan Instagram Hikâyeler paylaşımlarıyla bu yıl öldürülen kadınların sayısına vurgu yapan Vodafone Türkiye, bu paylaşımın ardından herkesin akıma katılmasına imkan tanıyacak Instagram özelliği ile paylaşımların çoğalmasını sağladı.

vodafone

2 milyonu aşkın kullanıcı farkındalık yaratan iletişime dahil oldu

VMLY&R İstanbul tarafından hazırlanan kampanyada Instagram’ın güncel özelliği Add Yours (Sen de Ekle) kurgusu üzerinden hareket eden marka, kullanıcıları asıl paylaşım yapacakları Hikâye’ye yönlendirdi ve hikâye zinciri sayesinde herkesin katılım sağlaması için çağrıda bulundu.

Ücretli herhangi bir iş birliğinin gerçekleştirilmediği kampanyaya Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu gibi birçok sivil toplum kuruluşu ve dernek destek verdi. Derneklerin ve sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra Gülben Ergen, Burcu Esmersoy, Kemal Doğulu, Çağla Şikel gibi ünlü isimler de bu akıma dahil olarak daha çok insanın kadına yönelik şiddet konusunda farkındalık yaratmasına yol açtı. Toplamda 2 milyonu aşkın kullanıcı paylaşım yaparak hikâyelerini kararttı.

vodafone

Künye

Müşteri: Vodafone Türkiye
Ajans: VMLY&R İstanbul
CEO&ECD: Enis Orhun
Genel Müdür: Burcu Kurtuluş
Kreatif Direktör: Caner Apaydın
Yaratıcı Grup Başkanı: Anıl Uzun, Selim Küçükkutlu
Reklam Yazarı: Mert Kalabalık, Yağız Baycan
Sanat Yönetmeni: Utku Akari
Dijital İçgörü ve Sosyal Medya Grup Direktörü: Berkant Kuru
Sosyal Medya Grup Yöneticisi: Keremcan Çelikkan
Sosyal Medya Takım Lideri: Barış Kaan Akbaş
Sosyal Medya Yöneticisi: Meltem Meryem Öçal
Müşteri İlişkileri Ekip Yöneticisi: Hande Çetin
Müşteri İlişkileri Yöneticisi: İrem Gül

Görsel: VMLY&R İstanbul