Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İnsan Faktörünün Önemini Vurgulayan Etsy Kampanyası

İnsan Faktörünün Önemini Vurgulayan Etsy Kampanyası

Endüstri 4.0’a inat insan emeğinin ve zanaatin önemine vurgu yapan Etsy, yeni kampanyasıyla üye satıcılarını onurlandırıyor.

Dünyanın en büyük el emeği ürün pazaryeri Etsy, ‘Keep Commerce Human’ isimli 360 derece kampanyasıyla, zanaat ve el emeğinin değerini merkeze alıyor. Endüstri 4.0 ve yapay zekanın üretim anlayışını tamamen değiştirmesine romantik bir karşı argüman üretmeyi hedefleyen Etsy, zanaat ve yaratıcılığın yerini hiçbir şeyin tutamayacağını vurguladığı kampanyasını üye zanaatkarlarına ithaf ettiği bir ‘aşk mektubu’ olarak nitelendiriyor.

Her Zanaatkarın Bir ‘Adı’ Var

7 milyon üye satıcının kayıtlı olduğu dev bir platform olan Etsy, ‘Keep Commerce Human’ kampanyasında, sisteme kayıtlı olan ve el emeği ürünlerini satışa sunan her üyenin kendileri için çok değerli olduğunu vurgulamak istiyor. Bu yüzden de New York ve Londra’daki açıkhava reklam panolarında, seçtiği zanaatkarların isimlerini ve ürünlerini tıpkı birer ünlü marka yüzü gibi konumlandırıyor. Bu vesileyle, henüz Etsy’e kayıt olmamamış küçük girişimcilere cesaret vermeyi de amaçlayan Etsy, yaratıcılığı ve fabrikasyon üretim anlayışına kafa tutan zanaatkarlığı iyi bir metin yazımı ile kutluyor. Bu güzel kampanyanın tanıtım filminin müziklerinin ise aktif Etsy satıcıları Jieun, Wyeth, Kwadwo, Gabriel & Jesus tarafından yapıldığını da ayrıca eklemek gerekiyor.

Etsy’nin bu son işinin, teknolojinin sanat ve zanaati silmekte olduğu alt metnini içeren ve marka tarafında büyük bir iletişim krizine sebep olan Apple’ın Crush reklamına da minik göndermeler içerdiğini belirtmeden geçmeyelim.

Görsel: Etsy