Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İngiliz Yardım Kuruluşu Oxfam’a Coldplay’den Destek

İngiliz Yardım Kuruluşu Oxfam’a Coldplay’den Destek

Evlerinin arazisi ellerinden alınan insanlar için Oxfam'ın yarattığı kampanyada Coldplay ve yönetmeni In My Place filmi çekiyor.

İngiltere merkezli yardım kuruluşu Oxfam, ticari amaçla yani arazi alım-satımı için insanların yaşadığı yerden zorla çıkarılmasının karşısında durmak ve bu adaletsizliğe dur demek için Oxfam GROW adında bir yardım kampanyası düzenliyor. Dünya Bankası’nı art niyetle arazi alıp-satma olayına karşı gelmede lider rol oynaması için ikna etmiş bu kampanya için. Yanına da Coldplay’in kendisininin ve hayranlarının desteğini alıyor. İnsanları yaşadıkları yerden yani hayatlarından söküp çıkarma olduğu için gündem, hayranların oluşturacağı içeriklerden yaratılacak kampanya video’su için seçilen şarkı da anlamlı; In My Place.
 

 
In My Place video’suna her türlü fotoğrafı, video’yu gönderebilirsiniz; ama evinizde yapacağınız aşikar olan şeyleri tamamen yanlış bir yerde yapıyor olmanız gerekiyor. Yanlış bir yerde uyumak, yanlış bir yerde traş olmak, yanlış bir yerde dış fırçalamak gibi, herhangi bir yerde ama evde değil. Böylece ev duygusu elinden alınmış insanları daha iyi anlayabileceğimizi düşünüyor Coldplay’in kadrolu video yönetmeni Mat Whitecross. 20 ocağa kadar katkıda bulunulabilecek video’ya şimdiden 21.000’in üstünde katılım sağlandı. Katılımcılar sosyal medyadan da destek topluyor.