Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
ING Bank’tan Soma’ya Destek

ING Bank’tan Soma’ya Destek

ING Bank Soma Faciası'nda hayatını kaybedenlerin kredi borcunu siliyor.

#146223033 / gettyimages.com

Soma’da Türkiye tarihinin en büyük maden faciası 
yaşandı. Herkes yerin binlerce metre altında kalan yüzlerce işçi için yas tutarken ING Bank genel müdürü Pınar kazanın ertesi günü Twitter hesabından önemli açıklamalar yaptı.

Kısa süre içinde büyük bir olumlu karşılık alan bu açıklamalara şüpheci yaklaşan ve mevzuat gereği bu kredilerin sigortadan bankaya ödeneceğini söyleyen yorumlar üzerine Pınar Abay yeni açıklamalar yaptı.

Böyle büyük bir felaket sonrası bu kadar hızlı bir aksiyonla yas tutan bir ilçeye özel sektörden bu şekilde destek gelmesi, başka kuruluşlar için de çok güzel bir örnek oldu. Garanti ve Yapı Kredi, benzer çalışmalar içerisinde olduklarını CEO düzeyinde gazetelere 
duyururken, Bank Asya da ING Bank gibi Twitter üzerinden bir duyuru yaparak aldığı kararı duyurdu.

Bankaların bu yaklaşımlarının Soma’da acı içinde kalan insanların üzüntülerini paylaşan toplumda olumlu duygular yarattığını gördük. Az da olsa şüpheci yaklaşımlar elbette vardı. Bunları dikkate almakla birlikte, en şaşırdığım söylemlerden biri “yapsaydı da duyurmasaydı” oldu. Bu tip sosyal kampanyaların hızlı şekilde hayata geçirilmesi ve duyurulması, bu konularda kamuoyu yaratmak için çok önemli. Bir bankanın yaptığını görünce kafamızı diğerlerine çevirip benzer kararları bekleyebiliyoruz böylece.

Fotoğraf İspanya’da maden işçilerinin katıldığı bir protestodan.