Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İmzalarınız Çöpe Gitmesin

İmzalarınız Çöpe Gitmesin

Mephisto Kitabevi, kalem deneme kağıtları yerine STK'ların imza kampanyalarını yerleştirerek insanların kampanyalara destek vermesini sağladı.

Kırtasiye satan yerlerde  kalem denerken çiçek, böcek, kalp gibi ufak çiziktirmelerin dışında çoğumuz (niyeyse) imza atarız. Mephisto Kitabevi de kalem standına yerleştirilen boş deneme kağıtlarını gün sonunda kaldırırken bu gerçeği bir kere daha farketmiş. Reklam ajansı Y&R İstanbul da, bu bilgiyi alıp nefis bir mecra kullanımına çevirmiş.

“Kurtaran /Kurtarılan İmzalar” adını taşıyan çalışmada, çok basit bir şey yapılmış aslında. Gün boyu renk renk kalemleri denemek için atılan imzalar neden çöp olsun denerek, boş deneme kağıtları sivil toplum kuruluşlarının imza kampanyalarıyla değiştirilmiş. Kalemleri denemek için kağıda yönelenler karşılarında Tohum Otizm, Haytap gibi sivil toplum kuruluşlarının kampanyalarını bulmuşlar. Böylece bir yandan kalemi denerken bir yandan da boşa imza atmak yerine topluma fayda sağlamak için çalışan kuruluşlara destek verebilmişler.

Bir kağıdı sadece bir başka kağıtla değiştirerek ayda 3500’ü aşkın imza toplanmış. Projenin devamı için 3 farklı STK’dan daha destek alınmış. Basit, sade ama etkili bir iş. Tam da bu nedenle çok akıllıca.

Künye:
Reklamveren: Mephisto Kitapevi
Reklam Ajansı: Y&R İstanbul

Görsel ve video kaynak: Kristal Elma 2017