Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Uçan Kaykay: Kullanılabilir ve Gerçek

Uçan Kaykay: Kullanılabilir ve Gerçek

Geleceğe Dönüş filmiyle yıllardır beklenen Hoverboard bu sefer gerçek oluyor.

Marty McFly, Geleceğe Dönüş 2 filminde tekerleği olmayan bir kaykay kullanmıştı. Ve bu o filmi izleyerek büyüyen jenerasyon için bir ütopya haline geldi. Mars’ın kolonileşmesi, uzay araştırmaları gibi kendi dünyamızdan büyük gelişmeleri takip ederken içimizdeki çocuk o dönem ekranda gördüğü uçan kaykayı unutamadı.

Bu düşünce ile yola çıkan Hendo Hover manyetik alan yaratarak cisimlerin yerden yükselmesini sağlayan bir teknoloji yarattı. Kickstarter üzerinden projesini duyurarak projesini daha geniş bir kitleye duyurabildi. Hendo Hoverboard’un şu ankiyle hali yön verilemiyor ve azami kontrol sağlanamıyor. Ancak farklı büyüklük ve şekillerdeki cisimlerin manyetik alanlarla yerden yükselmesini sağlayan bir teknolojiye sahibiz artık. Bu tecrübenin varlığı bile Marty McFly’a özenen çocuğa el sallıyor. Bu sırada asıl önceliği olan deprem ve sel taşkınları sırasında kullanarak toplumsal fayda sağlamayı amaçlıyor.

Hendo Hover türünün ilk örneği olduğu için önünde uzun bir yol var. İlk parti üretilecek 10 hoverboard, Kickstarter’da 10.000 dolar bağış yapanların olacak. Bu ilk duyulduğunda herkesin sahip olamayacağı bir ürün izlenimi veriyor. Fakat ilk cep telefonları büyük, kaba ve pahalı iken şu an kullandığımız cihazlar sürecin eserini ispatlıyor. Prototipler, kaba ürünler ve ardından kontrol edilerek geliştirilebilen, ürüne ve teknolojiye hakim kullanılabilir modeller zaman içinde geliştiriliyor.

Alternatif gerçeklik gözlüklerini de Marty McFly taktığında bir o kadar şaşırmıştık. Ve şu anda bu teknoloji de Google Cardboard, Oculus Rift gibi ürünlerle geleceği günümüze getiriyor. Veya günümüzü geleceğe taşıyor. Zaman mekan arasındaki paradokstan hangisi sağ çıkıyorsa o öne geçiyor ancak kazanan teknoloji tutkunları ve Hoverboard’u ilk gördüğünde heyecanlanan içimizdeki küçük çocuklar oluyor.

https://www.kickstarter.com/projects/142464853/hendo-hoverboards-worlds-first-real-hoverboard/
Görsel; Geleceğe Dönüş, Kickstarter