Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Energy Addicts: Aksesuarla Vücutlarımızdan Enerji Üretmek

Energy Addicts: Aksesuarla Vücutlarımızdan Enerji Üretmek

Naomi Kizhner soruyor: Gelecekte daha fazla enerji için vücutlarımızı feda edebilir miyiz?

Yenilenebilir enerji kaynağı arayışları üzerine ortaya çıkmış bir tasarımla karşı karşıyayız. Aslında Naomi Kizhner‘ın buradaki temel amacı bir tasarım fikri satmaktan ziyade yaşadığımız sürece sürekli yenilenen vücutlarımız hakkında bir tartışma yaratmak. Kaynaklarda azalma olurken daha fazla enerji üretmek için doğal bir enerji kaynağı olan vücutlarımızı doğrudan bir üretim kaynağı olarak kullanma noktasına gidebilir miyiz? 

İsrailli yüksek lisans öğrencisinin “Energy Addicts” adlı projesine göre invazif altın ve biyopolimerden yapılmış cihazlarla – daha süslü adıyla aksesuarlarla – vücudu doğrudan temel bir enerji kaynağına dönüştürmek mümkün olabilir. Kizhner, bilinçaltında yapılan basit hareketlerden cilde yerleştirilen bu aksesuarla enerji kaynağı olarak tamamen yararlanılabileceğini düşünmüş.

                               

Vücudunuzdaki kan akışı ve hareketlerden elektrik üretip bunu da kinetik enerjiye dönüştüren aksesuar serisi “The Blinker” (Sinyal Lambası veya At Gözlüğü olarak çevrilebilir), “The E-pulse Conductor” (Elektronik Nabız İletkeni) ve “The Blood Bridge” (Kan Köprüsü) olarak üç parçadan oluşuyor. 

     

Bu fikrin sonu vücutlarımızdan ciddi ciddi akıllı telefon, tablet, bilgisayar gibi çeşitli cihazlar için güç kaynağı olarak yararlanmaya kadar gider mi, pek sanmasak da şimdilik Kizhner’ın proje için hazırladığı alttaki tuhaf videoyla yetinsek yeterli gibi. 

https://vimeo.com/100335206
Kaynak

Görseller Naomi Kizhner web sayfasından alınmıştır.