Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hikaye Anlatımıyla Gerçek Zamanlı Gazeteciliği Birleştiren Uygulama ‘Hi’

Hikaye Anlatımıyla Gerçek Zamanlı Gazeteciliği Birleştiren Uygulama ‘Hi’

Hi, vatandaş gazeteciliği ile gerçek zamanlı hikaye anlatımını harita üzerinde birleştiren yeni bir uygulama.

Hi, harita üzerinde ‘an’ biriktirme uygulaması. Zaten hepimiz birçok sosyal ağı kullanarak her anımızı bazen fotoğrafla bazen metinle anında aktarıyoruz. Hi’ın yaptığı da vatandaş gazeteciliği ve hikaye anlatımını gerçek zamanlı olarak birleştirmek. Farkı da bunu harita üzerinde yapıyor olması.

Hi içinde bir anı fotoğrafla paylaşabilirsiniz, bunun için limitiniz fotoğrafa ek olarak 20 kelime. Eğer bir anı metinle paylaşmayı tercih ederseniz bu seçenekte kelime ya da karakter kısıtlaması yok (öneri 300-500 kelime arası).
Tüm bu anlar Hi aracılığıyla bir harita üzerinde birleşiyor ve anlamlı bir an deposu, global bir tarih yaratıyor. Harita üzerinde belirli bir noktaya tıkladığınızda orada toplanmış anları tek seferde görebilirsiniz.
Hi üzerinden kullanıcılar birbirlerini takip edebiliyor ve o kişinin güncel olarak paylaştığı anları anında görebiliyor. Takibe başladığınız kişinin paylaşımlarından bildirim aldıklarınız yalnızca metinler; fotoğraflı kısa paylaşımlar değil.
Hi hem mikro hem geleneksel yayıncılığa dokunduğunu düşünüyor. Fotoğraf paylaşımı daha anlık ve mikro; metin paylaşımı ile geleceksel yayın. Aslına bakılırsa mikro yayın daha mobil, metinle bildirilen geleneksel yayın ise daha dizüstü bilgisayardan çıkma. Ama işin garibi Hi’ın henüz bir mobil uygulaması yok.