Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Pedigree’den Kayıp Köpek Uygulaması

Pedigree’den Kayıp Köpek Uygulaması

Pedigree’nin, bir anda gözünüzden kaybolup, uzaklara doğru koşan köpeğinizden daha hızlı hareket eden mobil uygulaması: “Found”

Pedigree’nin “Found” uygulaması şöyle çalışıyor; öncelikle uygulamayı indiriyor ve köpeğinizin kaydını yapıyorsunuz. Olur da köpeğiniz bir gün kaybolursa, uygulama üzerinden “Kayıp” butonuna basıyorsunuz ve anında gerçek zamanlı ve harita üzerinde köpeğinizin en son nerede görüldüğünü gösteren mesaj tüm yakın çevreye gönderiliyor. Nasıl mı?

Uygulama üzerinde kayıp bildirimi yapmanızla, üzerinde köpeğinizin resmi ve bilgileri bulunan mini bir ilan Google’ın internet sitelerindeki reklam alanları üzerinden ücretsiz olarak, 2,5km’lik bir alan içinde çevrimiçi duyuruluyor. Aynı zamanda uygulamaya kayıtlı olan diğer köpek sahiplerine de uygulama üzerinden anlık bildirim gönderiliyor. Böylece o sırada bilgisayar başında olan ya da telefonundan mesajı alan, yardım edebilecek durumda olan insanlara ulaşabiliyorsunuz.

Köpekler henüz fazla uzaklaşmadan hızlıca gönderilen kayıp bildirimleri ve çevrimiçi ilanlar sayesinde, birçok köpeğin çabucak bulunup, ailesine kavuşması amaçlanıyor.

Şu an pilot bölge olan Yeni Zelanda’da kullanılabilen Found, ağırlık olarak Auckland’da kullanılıyor. App Store ve Play Store bağlantıları üzerinden de Found’u inceleyebilirsiniz.

Görsel; heinspirationroom