Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hem Gülümseten Hem Duygulandıran Babalar Günü Kampanyaları

Hem Gülümseten Hem Duygulandıran Babalar Günü Kampanyaları

Babalar Günü’ne sayılı gün kaldı! Büyük markaların yaratıcılığı bol, hem espirili hem hüzünlü Babalar Günü kampanyalarından dikkatimizi çekenleri derledik.

Bu sene Babalar Günü için hazırlanan reklam kampanyalarının genelinde babalar ve babalıkla ilgili gerçekçi tespitlerden yola çıkılmış: Annelere göre daha az aranan babalar, kendi hediyesinin parasını aslında kendisi veren babalar…

Kampanyalarda konuya her ne kadar espiriyle yaklaşılmış olsa da, izlerken bazıları biraz da hüzünlendirmiyor değil.

Akbank

TBWA’in Akbank için hazırladığı Babalar Günü filminde yeri geldiğinde kendi hediyesinin bile parasını ödeyen babalar konu edilmiş. Filmde, çocuklarından gelen pahalı hediyeleri açıp sevinsin mi üzülsün mü karar veremeyen babaların karmaşık duygular içindeki surat ifadelerine, fonda “Kendim ettim kendim buldum” dizeleri eşlik ediyor. Kampanyayla ilgili yorumlar filmde babaların çocuklarına söylediği “Ne gerek vardı” sözünden yola çıkılarak, sosyal medyada #kızımnegerekvardı ve #oğlumnegerekvardı etiketleriyle paylaşılıyor.

Vestel

Vestel’in BLAB İstanbul tarafından hazırlanan “Aranmayan Babalar” temalı filminde, ailesinden uzakta yaşayan çocukların annelerini açık ara daha fazla aramaları ve babaların sürekli konu dışında kalıp, tüm ilgiyi annelere kaptırmaları anlatılıyor. Sosyal medyada #BabanıAra etiketiyle paylaşılan filme eşlik eden Erkin Koray’ın “Anma Arkadaş” şarkısının film için uyarlanmış versiyonu, sözleri komik de olsa insanın izlerken iki kat hüzünlenmesine sebep oluyor.

Finansbank

CardFinans için hazırlanan, sosyal medyada #İyikiVarsınBaba etiketiyle paylaşılan kampanya filmi GRAM İstanbul imzalı. Filmde, konuya diğer markalardan biraz daha duygusal yaklaşılmış ve babalar ve çocuklarının ilişkisi “Hangimiz Sevmedik” şarkısının film için hazırlanan uyarlamasının eşliğinde, bazen gülümseten bazen de hüzünlendiren görüntüler üzerinden duygusal bir üslupta anlatılarak izleyici yakalanmaya çalışılmış.

Pierre Cardin

Pierre Cardin de Babalar Günü’nde baba parasıyla alınan hediyelere gönderme yapan bir kampanya hazırlamış ve gençlere, babalarına kendi paralarıyla hediye alabilmeleri için 1 günlük iş teklif etmiş! 1 Günlük İş’e başvuran 50 genç, Pierre Cardin mağazalarında 1 gün boyunca çalışarak, 200 TL değerinde bir hediyenin sahibi olacak ve babalarına kendi emekleriyle elde ettikleri hediyelerini verebilecek.

Yapı Kredi

Play Kart için Wanda Digital’in hazırladığı reklam filminde efsane üçlü Metin, Ali, Feyyaz ve Beşiktaş’ta onlarla aynı dönem forma giyen Haluk Duranoğlu bir araya gelmiş ve izlerken gözlerinizi dolduracak bir Babalar Günü filmi ortaya çıkmış.

Hayatı boyunca, efsane üçlü ile aynı sahada olmayı hayal eden ancak bunu bir türlü gerçekleştiremeyen Haluk Duranoğlu’nun bu hayalini kızı, Yapı Kredi ile birlikte gerçekleştirmiş. Kampanyayla ilgili paylaşımlar sosyal medyada #BabamınHayali etiketiyle yapılıyor.

Rabarba

Bu kadar duygusallık yeter! Sırada konuya eğlenceli bir bakış açısıyla yaklaşan, Rabarba’nın “Aslan Babalar” için hazırladığı kampanya var. Hazırlanan filmde, oğlunun salya sümük sevgi gösterisine çıkışan, “Annen mi sandın beni?” diyerek tüm duygusal havayı yok eden bir de üstüne “Bir yastık ver sırtıma” diyip gazetesini okumaya devam eden samimi, “Aslan Baba”yı izliyoruz. Rabarba’nın Babalar Günü için hazırladığı “Aslan Babam-Yaslan Babam” baskılı yastıklar Brandzoo‘da satışta.

Garanti

Garanti Bankası’nın Emre Altuğ ile birlikte gerçekleştirdiği Babalar Günü kampanyası SesliHarfler imzalı. Hazırlanan kampanya için Emre Altuğ, ilk olarak Garanti çalışanlarının küçük yaştaki çocuklarıyla bir araya gelip, babalarıyla ilgili mini bir röportaj yapmış. Sonrasında çocuklardan edindiği bilgilerle “İlk Kahramanım” isimli bir şarkı yazıp, çocuklarla birlikte yer aldığı sempatik bir müzik videosu hazırlamış.

Teknosa

Teknosa’nın 41? 29! tarafından hazırlanan “Görünmez Kahramanım” filminde bir ailenin, çocuklarının doğumundan lise mezuniyetine kadarki geçen süre boyunca çekilen kamera görüntülerini izliyoruz. Videoların hepsinde, “Görünmez Kahraman” baba hep kamera arkasında.

Güncelleme 18.06.2015: Migros, #beniMcanıMbabaM

Migros’un Foiegras Media tarafından hazırlanan reklamı, ebeveynlerin minik şakalarının ve sakarlıklarının aslında gerçek olduğu içgörüsünden yola çıkıyor. Çünkü babalar bir şeyleri her zaman eksik yapar ve çocukları onların eksiklerini kapatır, hayatlarını kolaylaştırır. Adeta çocuklar, babalarının süper kahramanlarıdır.

Güncelleme 19.06.2015: Koçtaş, #BabaSözleri

Koçtaş, Alafortanfoni imzalı kampanyasıyla babaların en güzel mazeretleriyle kelime oyunlarını birleştiriyor. Her baba tamirattan anlar, evin eksiklerini kapatacak içgüdüye ve bilgiye sahiptir. Keza bu sırada oluşan sorunlar da ya malzemeden ya da üretimden kaynaklı sorunlardır.

Güncelleme 20.06.2015: Bridgestone Türkiye, #Babam

Bridgestone Türkiye, He-Man çizgi filminin açılış filmine referans niteliğinde bir film yayınladı. Muhabbet CPC tarafından yapılan Babalar Günü filmi, bu dönemin babalarının He-Man ile olan bağları da düşünüldüğünde hem babaları hem de çocuklarını düşünen bir film değerini kazanmış.

Görsel; Youtube, Vimeo
Manşet görseli düzenlenmiştir.