Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
HBO’dan farklı açılar (bu sene de Cannes peşinde)

HBO’dan farklı açılar (bu sene de Cannes peşinde)

2008’de Cannes açıkhava ödülünü kapan HBO’nun bu sene de gözü ödülde anlaşılan. Aynı 2008’deki gibi,  ile birlikte hem açıkhava hem de açıkhavada göremeyecekler için interaktif mecra olmak üzere 2 katmanlı hikaye anlatımı deneyimini yaşatmışlar.

2008’de kocaman duvara, oda oda farklı hayatların yansıtılması, bu sene karşımıza hayatta yaşananların farklı açılardan görülebileceği üzerine odaklanmış.

Açıkhava uygulamasında bir Kabe gibi ortada kocaman bir küp, etrafında döndükçe aynı hikayenin farklı yönlerini görmenizi sağlıyor. 2 film bu küpe uygun olarak çekilmiş (Noam Murro’dan “Heist” ve “The Affair“).

Aynı deneyimi benim gibi gidip izleyemeyenler için konsept, web sitesine aktarılmış. Siteyede aynı açıkhavada yer alan küp gibi ortada videoyu izlemeye başlıyorsunuz. Ekranı döndürdükçe farklı açıları ve farklı olayları görebiliyorsunuz.

Açıkhava da aynı etkiyi verir mi bilmiyorum ama çevirerek filmleri izlemeye bayıldım! 🙂

Uygulama, çekimler, renkleri görünce IKEA’dan beklerdim bu çalışmayı dedirtti. Hatırlarsınız IKEA daha önceden zamanı durdurmuş hatta yavaşlatmış, bir çok farklı çekim tekniği kullanmıştı.

Reklam Ajansı: BBDO
Dijital Ajans: Barbaria Group