Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hayat Kurtaran Sanat: Salyangoz Kabuğu Boyamak

Hayat Kurtaran Sanat: Salyangoz Kabuğu Boyamak

Stefan Siverud, salyangozların üzerine yanlışlıkla basılmaması için kabuklarına canlı renklerde, onları görünür kılan resimler yapmış.

Yağmur sonrası sokakta yürürken ayağınızın altından cıtırt diye bir ses gelirse, anlayın ki bir salyangoz daha bu dünyaya veda etti.

Toprak rengi kabukları nedeniyle göremediğimiz, hızlı davranıp kaçmalarına fıtratları elvermeyen salyangozların üzerlerine basılmasını sanatsal bir yolla engellemeye çalışan Stefan Siverud, onları tek tek alıp kabuklarını bir güzel boyamış.

Birini masmavi bir köpek balığına (yüzgeci bile var), diğerini sapsarı bir Pacman’e, bir diğerini siyah-beyaz zebra desenine bürüyen Siverud, tabii ki toksik olmayan boyalar kullanıyor.

Sanatçının “Snailpimp” adını verdiği proje her ne kadar insanlar görüp üzerlerine basmasın gibi iyi bir niyetle yapılmış olsa da, kedi, kuş ya da başka hayvanlar tarafından bu kadar görünür olmaları pek iyi bir şey olmayabilir sanki?

Dünyadaki bütün salyangozları fosforlu renklerde boyayamayacağımıza göre, özellikle yağmur sonraları biraz daha dikkatli olmaya çalışsak iyi olur.

Görsel; legalassassin