Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hayat Bütünüyle Durmadı, Sadece Ara Veriyoruz

Hayat Bütünüyle Durmadı, Sadece Ara Veriyoruz

Prodüksiyon şirketi A.K.A Media, COVID-19 ile birlikte hissedilenlere farklı bir bakış açısı getirerek insanın kendini ve çevresini tanıması için bir doğru bir zamanda olduğumuzu hatırlatıyor.

Çok değil bundan iki ay kadar önce dünyada hayat hızlı bir koşuşturma içinde akıp gidiyordu. Sokaklar ve caddeler haraketli insanlar bir karınca misali hareket halindeydi. COVID-19 salgının yayılması ve vaka sayılarının dünya genelinde hızlı artış göstermesi ile ülkeler bir bir önlemler almaya başladı. Önlemler sonrası insanlar evlerine çekildi. Meydanlar, sokaklar boşaldı. Film sahnesinden bir parçaymış gibi gözüken boş sokaklar pek çok sanatçıya da ilham oldu. Ali Demirel’in video serisi PANDEMICAM ve Macar fotoğrafçı Milan Radisics’in fotoğraf serisi Italy Paused: 40 Pictures About Quarantine from Quarantine dünyanın dört bir yanındaki boş meydanları ve sokakları herkese açık web kameraları üzerinden yakalıyordu.

Karışık duyguların yaşandığı bir dönem

COVID-19 ile birlikte dünyanın bu ani değişimi herkesin ruh durumuna da dolaylı olarak bir parça dokunuyor. Kimisi tek başına kimisi yakınlarıyla karantina altında uzunca süreler geçiriyor. Yayılım arttıkça haberlerin içeriği değişiyor. Felaket senaryoları, pozitifi düşünceler, karamsarlık, umut her şey iç içe geçiyor. İçerik bombardımanı içinde doğru ve yanlışlar karışıyor. Belki bir insan ömrü süresince yaşanamayacak olaylar çok kısa süre içerisinde peş peşe meydana geliyor. İşte bu karmaşa içinde herkesin biraz sakinleşmesi ve aslında nasıl bir dönemden geçtiğinin farkında varması gerekiyor.

A.K.A Media farklı bir yönden düşünmenin mümkün olduğunu gösteriyor

Dubai merkezli prodüksiyon ve post prodüksiyon şirketi A.K.A Media dünyanın hızlı hareket halinden duraksamış döneme geçişine farklı bir bakış açısı ile bakıyor. Şirket, “durdurmak” ve “duraklatmak” işaretlerinin gösterim şeklinden yola çıkarak mesajını insanlara iletiyor.

İşe veya okula gitmek, arkadaşlarla buluşmak, eğlenmek, sevmek ve benzeri tüm olayların bir anda durdurulmuş gibi gözüktüğünü hissediyor olabilirsiniz. A.K.A Media, PAUSE isimli videosu ile dünyanın güncel halinin herkeste benzer duygular uyandırmış olabileceğini aktarıyor. Ancak bunu durdurmak olarak değil de ufak bir değişimle ara verme olarak da görmenin mümkün olduğuna vurgu yapıyor.

COVID-19 sürecini kendinizi ve çevrenizini düşünmeye ve tanımaya ayırın

İki dakikalık PAUSE videosu bu ara verme sayesinde birbirimizden ve kendimizden uzaklaşmak yerine köprüler kurabileceğimiz diğer bir ihtimalin daha olduğunu hatırlatıyor. Kendini tanımak, gelecekte ne yapmak istediğini sakin bir şekilde düşünmek, yaşadığın bedene değer vermek ve gerçek sevgiyi keşfetmek bu mola sayesinde mümkün olabilir. Belki de dünya bir yaşam süresi boyunca böyle bir duraksama yaşamayacak. Bunun farkında olarak bu arayı değerlendirmek, değerli olanı düşünmek ve hissetmek her insanın kendi özünde gizli. Önemli olan bu bakış açısını yakalamak.

Künye

Prodüksiyon Şirketi: A.K.A. CREATIVE, Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri

Görsel: Vimeo