Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Havaalanında Yolcularla Konuşan Gargoyle

Havaalanında Yolcularla Konuşan Gargoyle

Denver Uluslararası Havaalanı'nın 24. yılı için düzenlenen projede, havalimanı meydanına yolcularla iletişim kurabilen küçük bir heykel yerleştirildi.

Reklam ajansı Karsh Hagan ve Denver Uluslararası Havaalanı ortaklığıyla hazırlanan çalışmayla 243 yaşındaki Gargoyle canlandı. Açıldığı 1995 senesinden bu yana komplo teorileriyle ünlenmiş havaalanının reklam kampanyası da bu teoriler üzerine geliştirildi. Heykel, Denver Uluslararası Havaalanı’nın açılışının yıl dönümü olan 28 Şubat 2019 günü, havalimanı meydanına yerleştirildi. Konuşan Gargoyle, önünden geçen yolcularla etkileşime geçti. Yolcuların kıyafetlerine yorum yaparken çocuklara sorular yönelterek onları şaşırtmayı başardı. Çalışma için hazırlanan afişler de oldukça dikkat çekici ve eğlenceli.

Havaalanı için üretilmiş komplo teorileri

Denver’ın eski havaalanı hakkındaki söylentilerden biri, “Yeni Dünya Düzeni Havaalanı Komisyonu” adı altında bir grup tarafından finanse edildiği. Ancak resmi olarak böyle bir oluşumun var olmayışından ötürü, bu grubun Nazilerden oluştuğu iddia ediliyor. Havaalanının pistlerine tepeden bakıldığında gamalı haça benzemesi teorinin doğru olduğunu düşünenlerin dayanak noktası.

Havaalanının Nazilerle alakası olmadığını düşünenler de mevcut. Bir başka komplo teorisi, havaalanının masonik meydanı ve içerisinde bulunan sembollerden ötürü İlluminati topluluğu tarafından desteklendiğini yönünde. Bulunduğu yerin kamuya tahsis edildiği tarih 19 Mart 1994. Bu tarihten yola çıkan komplo teorisyenleri, bu tarihteki sayıların toplamının 33 olmasına ve bu sayının İlluminati topluluğunda en yüksek rütbeye denk gelmesine dikkat çekerek 2 milyon dolar bütçeli yatırımın arkasında İlluminati topluluğunun olduğunu söylüyor. Bir diğer senaryoda ise havaalanın altında gizli sığınakların ve yolların olduğu yönünde. Oluşabilecek bir tür felaket durumu için dünya liderlerini barındırmak üzere yapıldığı söyleniyor. Alanın iç kısımlarında modern yapılı ama hiç çalışmayan bagaj taşıma sisteminin olması söylentilerin artmasına sebebiyet veriyor.

Komplo teorileri hakkında konuşan küçük heykel

Hakkında çıkan söylentilerle açılışından bu yana hep dikkat çekici bir yer olma özelliği taşıyan Denver Uluslararası Havalimanı, anlaşılan o ki söylentilerin üstüne gitmeyi tercih etmiş. Söylentileri daha çok arttırarak ilgi çekmeyi hedeflemiş. Komplo teorilerinin karanlık yüzünden eğlenceli içerikler üretmeyi başaran Karsh Hagan, “The Den Files” uygulamalarıyla, havaalanında eğlenceli zamanlar yaşatıyor. Dikkat çekici ve akıl karıştırıcı afişlerle restorasyon çalışması bölgelerini kaplarken, havaalanının ortasına da konuşabilen bir Gargoyle yerleştirdi. Heykelin etrafına gizlenmiş kameralarla çekimler yapıldı. Hazırlanan videonun bazı bölümlerinde Gargoyle: “Ne, daha önce hiç konuşan bir çirkin yaratık görmedin mi? Illuminati Genel Merkezine hoş geldiniz… Yani, Denver Uluslararası Havaalanı. ” şeklinde karşılama yaparken yine videoda gördüğümüz “Hey, bak bu komple teorisiyle ilgili olmalı..” diyen yolcuların taklidini yaparak söylentilerle ilgili konuşmasını sürdürüyor.

243 yaşında olduğunu söyleyen bu yaratık, uçuşa gelen yolcular için keyifli bir kaçamak sunuyor. İlgi çekici mimikleri ve hazırcevaplığıyla büyükten küçüğe her yolcunun dikkatini çekiyor. Komplo teorilerinden,  kendini videoya çeken insanlara laf yetiştirmesine kadar ilginç diyaloglar oluşturmayı başarıyor.

Künye:

Müşteri: Denver Uluslararası Havaalanı
Ajans: Karsh Hagan

Görsel: YouTube