Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Haber Okuma Uygulaması Pulse, Sponsorlu İçeriklere Oynuyor

Haber Okuma Uygulaması Pulse, Sponsorlu İçeriklere Oynuyor

Mobil haber-okuma uygulamaları olan Pulse ve Flipboard’un 3 yaşından genç olmak, 20 milyon kullanıcıya sahip olma iddiası gibi ortak noktaları olsa da iş modeli konusunda birbirilerinden ayrılıyorlar.

Flipboard, çarpıcı ve magazin-vari reklamlar ile gelirinin büyük kısmını sağlıyorken Pulse yegane gelir kaynağı olarak sponsorlu içerikleri kullanıyor. Pulse kurucularından Akshay Kothari’nin açıklamasına göre de bu model aylık 300.000 doların üzerinde bir getiri sağlıyor. Kothari’nin “Her hikayenin sonuna bir reklam koyabilir ve çok karlı olabilirdik.”  Sözlerine paralel olarak Pulse yöneticileri de bunun kısa-vadeli düşünmek olacağında hemfikirler. Bunun sebebi olarak ise geleneksel tipteki reklamların tablet ve akıllı telefonların nispeten küçük ekranlarında aynı verimle kullanılamıyor olmasını gösteriyorlar.

Pulse’ın  ürün yöneticisi Dmitry Shevelenko ise şirketlerin özgür bırakıldıklarında iyi birer hikaye-anlatıcı olmaya odaklanabildiklerini belirtiyor. Bu neden Pulse etrafta çok sayıda örneği olaran hantal içerik dağıtıcılarından olmak yerine kullanıcı deneyimi ile bütünleşen, doğal reklamlardan yana eğilim gösteriyor.

Haber başlıklarını medya şirketlerinden mobile göre optimize edilmiş ve görsellerle desteklenmiş şekilde alan Pulse ile yayıncılar, okuyuculara yazıların tamamını ya da küçük bir parçası ile birlikte tam yazıya bir link sunuyorlar. Pulse ile ortaklık kuran yayıncılar ise daha geniş bir dağıtıma sahip oluyor ve eğer sponsorlu bir içerik onların içerik akışlarında yer alır ya da reklam vereni Pulse’a getirirlerse reklam gelirlerinden pay alıyorlar.

Pulse’taki sponsorlu içerikler yayıncı içerikleri gibi başlığa, metine, görsellere ve videolara sahip olabiliyor. Gelecekte ise reklam verenlerin gönderilerine eklentiler yerleştirerek test sürüşü randevusu ya da sinema bileti alabilmeleri gibi aksiyonlarına imkan tanımayı planlıyorlar.

Haziran’da Wall Street Journal’ın politika, teknoloji ve editörün seçimi içerikleri için 3 farklı abonelik modeli sunan Pulse bunları 1 dolar ile 4 dolar arasında fiyatlandırmış. Abonelik gelirleri platform ile sağlayıcı arasında, yani Pulse ile yayıncı arasında paylaşılıyor. Akshay Kothari, abonelik satışlarının genel düzeyinin iyi olduğunu ancak tüketici davranışını değiştirmenin vakit alacağını belirtiyor.

Pulse aynı zamanda Pulse.me adresi üzerinden web tarayıcılar ile de kullanılabiliyor.