Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Güneş Işığı Depolayıp Karanlıkta Parlayan Şapka

Güneş Işığı Depolayıp Karanlıkta Parlayan Şapka

Vollebak bitkiler gibi ışığı emen şapkasıyla soğuk ve karanlık maceralar için yüksek performanslı bir ürün sunuyor.

Vollebak’ın ışıkla şarj olan montunu hatırlayanlarınız olacaktır. Karanlıkta parlayarak ileri seviyede görünürlük sağlayan “Solar Charged Jacket” isimli bu giysi en çok da üzerine ışıkla çizim yapılabildiği için dikkat çekmişti. Vollebak şu sıralar Solar Charged Hat ile de adından söz ettiriyor.

Şapka, kullanıcının kafasını soğuktan yalıtan üç katmanlı malzemeden oluşuyor. Ayrıca, bitkiler gibi ışığı emen “zarlarla” kaplı. Işığı üzerine tuttuğunuz noktalar hemen karanlıkta parlamaya başlıyor. Dolayısıyla tıpkı Solar Charged Jacket’ta olduğu gibi şapkanın da üzerine ışıkla desen çizilebiliyor.

Dünyanın en soğuk ve en karanlık yerleri için yapılmış

Vollebak’a göre bu şapka dünyanın en soğuk, en karanlık yerleri için yapılmış ve bu yerlere gidecekler için hayat kurtarabilecek işlevsellik sunuyor. Anında şarj edilebilen ve bulabileceğiniz herhangi bir ışık kaynağıyla karanlıkta parlamasını sağlayabileceğiniz Solar Charged Hat, ışığa anında tepki veren bir malzemeden yapılmış. İster telefonun feneriyle üzerine yazı yazın, ister el feneriyle çizin, ister bir ampulün altında şarj edin, ister güneşte kullanın; karanlık bir yere götürdüğünüz anda kriptonit gibi parlıyor.

Üretimde kuş tüyü dolgu vahşetine yer verilmemiş, çok daha iyi yalıtım sağlayan sentetik dolgu kullanılmış

Şapka; naylon ağ, yırtılmaz malzeme ve güneş enerjili olmasını sağlayan fotovoltaik membrandan oluşan rüzgara ve suya dayanıklı üç katmanlı bir malzeme ile inşa edilmiş. Şapkanın yanları ultra yumuşak polar astar içeren yalıtımlı alanlar. En çok göze çarpan malzemelerden biri askeri malzeme olarak da kullanılan Cordura isimli dayanıklı naylon. Bu yırtılmaz katman aynı zamanda paraşüt yapımında da kullanılıyor.

Solar Charged Hat tamamen maceracı bünyelere uygun bir şapka. Dondurucu soğukta üç sızdırmaz çene tokasıyla rahatça sabitleniyor ve bu sabitleme devam ettiği sürece ek sıcaklık sağlıyor.

Sadece ışıktan enerji depolamak anlamında sürdürülebilir değil. Ayrıca yalıtım bileşenlerinin tedariğindeki en dehşet verici sorun olan hayvanlara eziyetin de önüne geçiyor.

%100 geri dönüştürülmüş plastik şişelerden yapılan özel tasarım mikrofiberler o kadar hafif ve kabarık ki, ördek veya kaz tüyü kullanmadan kuş tüyünün sıcaklığını yaratıyor. Kuş tüyü ıslandığında topaklaşıp yalıtımı durdururken, Vollebak’ın sentetik elyafı nemli koşullarda bile kullanıcıyı sıcak tutmaya devam ediyor.

Görsel: Vollebak