Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Görüş Açısını Değiştiren Karton Periskop

Görüş Açısını Değiştiren Karton Periskop

Karın seviyesinden, baş üstünden veya arkamızı görmemizi sağlayan EYEteleporter, göz görmeyince gönlün katlanmasını engelliyor.

Karton ve ayna kullanarak yapılan periskopik bir maske olan EYEteleporter, tasarım ve kullanış açısından alternatif bir girişim. Katlanabilir ve değiştirilebilir modüllerden oluşan ürün, üç farklı açıdan dünyayı görmemizi sağlıyor. Maskeyi baş aşağı konumlandırdığımızda dünyayı karın hizasından algılıyoruz. Ters çevirdiğimizde ise normal bir insanın göz seviyesinin üzerine çıkıp onlara tepeden bakma şansına kavuşuyoruz. Son kullanım alanında ise maskenin baktığı tarafı arkamıza çevirebiliyoruz. 

Beynin algı eşiğini manipüle ederek farklı bir tecrübe sunan ürün,
Kickstarter üzerinde son 10 gününe girdi. Eğlence amaçlı tasarladığı bu ürün ile konserleri rahatça izleyebilir, çocuklar ise rahatça göz teması kurabilirsiniz. EYEteleporter, iki ayna yardımıyla periskop mekaniklerine sadık kalıyor. En büyük hedefi ise yer hizasından görmemizi sağlayacak olan kaykay yapmak. Böylece seyir halindeyken göz teması kurmak yerine trafiğe odaklanabilirsiniz.

Görsel; Kickstarter