Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Google Ürünlerinin Eğitim Alanında Kullanımı

Google Ürünlerinin Eğitim Alanında Kullanımı

Basit ve her an kullanılan Google ürünleri eğitim alanında fark yaratan tecrübelere dönüşüyor.

Dijital eğitim ve kişinin kendini eğitmesi, paylaşım ekonomisi içinde yükselen bir trend. Geleneksel eğitim sistemi içinde teknolojinin kullanımı ise zamanla kendini değiştirip geliştiren bir hiyerarşi. Bu iki eksen bir araya geldiğinde çocuklara ve öğrencilere elverişli eğitim alanı oluşturulabiliyor.

Google’ın eğitim alanında kullanıma sunduğu portalı Google for Education, birçok Google ürününü bir arada kullanarak efektif eğitim imkanı sunuyor. Gmail, Drive, Dökümanlar, Takvim gibi üretkenlik araçlarıyla birlikte Bulut hizmeti ve Google Chrome, Chromebook gibi destekleyici ürünlerin bir arada kullanılmasını sağlıyor. Bu ürünleri bireysel kullanımdan ayrılan en önemli farklar ise sunduğu toplu erişim imkanı, Google Maps ile arama motorunun eğitim odaklı versiyonu ve Classroom hizmeti.

Eğitim alanında Google ürünlerini bir bütün olarak kullanan pilot okullardan biri olan The Isle of Portland Aldridge Community Academy öğrencileri yaşadıkları tecrübeyi 2 dakikalık bir video ile anlatıyor.

Eğitim alanındaki servislerini ve imkanlarını tanıtan Buck ve JWT tarafından reklam filmini de aşağıdan izleyebilirsiniz.

Görsel; Youtube