Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Udacity’den Sanal Gerçeklikte İçerik Üretmek için Eğitim Programı

Udacity’den Sanal Gerçeklikte İçerik Üretmek için Eğitim Programı

Dijital olarak eğitim programları sunan Udacity, sanal gerçeklikte içerik üretmek için gerekli olan yazılım bilgisini veren bir program başlatıyor.

Sanal gerçeklik, son birkaç yılın en dikkat çekici ve popüler teknolojileri arasında yer alıyor. Önce bu teknolojinin bazı geliştiriciler eşliğinde üretildiğini gördük. Ardından Gear VR, HTC Vive ve Oculus Rift gibi ürünlerin birer birer piyasa çıktı ve evlerimize girdi. Ve sürecin son aşaması olarak da dileyen herkesin sanal gerçeklik için içerik üretebileceği bilgiye ulaşması geliyor.

Sanal gerçeklik markaların özel projelerinde kullandığı pahalı teknoloji olmaktan çıkarken dijital eğitim programları veren Udacity de yeni bi program başlatıyor. Spesifik konulara odaklanarak sunduğu nanodegree programları arasında yer alan sanal gerçeklik programı Google VR, HTC Vive ve Upload ortaklığıyla, Unity üzerinde gerçekleştirilecek.


6 ay sürecek olan sanal gerçeklik programı; bilgisayar ve akıllı telefon erişimi olan, görsel ve video düzenleme programlarına hakim herkesin katılımına açık. Ek olarak sanal gerçeklik destekleyen bir bilgisayar ve sanal gerçeklik gözlüğü sahibi olmak eğitimi pekiştirecek bir faktör. Oyun tasarımı, programlama, mobil yazılım geliştirme, 3 boyutlu objelerle çalışma ve hesaplama deneyimi de tüm bunların üzerine eğitimi kolaylaştıracak ek yetkinlikler olarak listeleniyor.

Sanal gerçeklik içerik üreticilerinin yaratıcılıklarını kullanarak yıllık ortalama 100 bin dolar kazandığı piyasa koşullarında bu alana eğilmek alternatif kariyer planları arasında değerlendirilmesi gereken bir program olarak dikkat çekiyor. Program hakkındaki gelişmeleri buradan e-posta bültenlerine kayıt olarak alabilirsiniz.

Udacity’nin sanal gerçeklik dışında, kendi kendine giden otomobiller, makine öğrenme, iOS geliştiricisi olma ve Android geliştiricisi olma gibi farklı programları da bulunuyor.

Görsel: Udacity