Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Google+ Fotoğraf Yarışması

Google+ Fotoğraf Yarışması

Google+ ilk açıldığı günden itibaren geniş kitlelerin ilgisini çekmeyi başardı ve kısa süre içerisinde insanların en çok konuştuğu sosyal medya mecrası haline geldi. 

Google+’a ilk yüz günde 3.4 milyar fotoğraf eklendi. Scott Jarvie, Thomas Hawk, Colby Brown ya da Claire Grigaut, Google+’da fotoğraflarını paylaşan önemli fotoğrafçılardan sadece birkaçı oldu.

Sanat eserlerinin sergileme alanlarını hak ettiğine inanan Google, fotoğraf meraklılarının gösterdiği bu ilgi üzerine, Londra’nın başta gelen sanat galerilerinden ‘Saatchi Gallery’ ile işbirliği yaparak, ‘Google Fotoğraf Yarışması’ projesini hayata geçirme kararı aldı. Bu yarışma ile dünyanın her yerinde ki üniversite öğrencileri çalışmalarını Google+ da paylaşarak kendisini gösterme imkanı bulacak. 

Yarışma sonunda büyük ödüller yarışmacıları bekliyor olacak.  Tanınmış fotoğrafçılardan oluşan jürinin seçeceği 10 finalistin eserleri 2 ay botunca “Out of Focus” çerçevesinde Saatchi Gallery de sergilenmeye başlayacak. Ayrıca finalistler bir arkadaşlarını da yanlarına alarak Londra’daki sergi açılışına katılabilecek. Kazananlardan biri, profesyonel bir fotoğrafçı ile birlikte hayatında ilk kez tecrübe edebileceği bir yere seyahat etme fırsatını da yakalayacak.

Katılım koşulları  oldukça basit: 10 kategoriden dilediğiniz birini seçtikten fotoğraflarınızı Google+’a yükleyin ve tüm dünya ile paylaşın. Ardından 31 Ocak 2012′ye kadar google.com/photographyprize adresinden kaydınızı yaptırın. 

Girilmiş diğer fotoğrafları görebilmek istiyorsanız; Saatchi Gallery London’ı Google+ çevrelerinize ekleyerek yarışma ile ilgili tüm gelişmeleri takip edebilirsiniz.