Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Gökyüzünü Renklendiren İnternet Tarayıcı

Gökyüzünü Renklendiren İnternet Tarayıcı

"Unnumbered Sparks" Vancouver sakinlerinin sanatın bir parçası olmalarını sağlıyor.

Sanat ve teknolojinin beraber evrilmesine alışmaya başlarken, Unnumbered Sparks (Numaralandırılmamış Kıvılcımlar) da mobil cihazların bu süreçteki potansiyel gücünü başarılı bir şekilde ortaya çıkartıyor.

TED konferansının 30. yıl kutlamasının şerefine sanatçı Janet Echelman ve Google Yaratıcı Yönetmeni Aaron Koblin’in iş birliğiyle hayat bulan “Unnumbered Sparks”, kumaş heykeli üzerinde kurgulanan en büyüketkileşimli sanat çalışması özelliğinde.

Çalışma,
TED 2014‘ün gerçekleşmekte olduğuVancouver, Kanada’daki işlek bir bölgede büyük bir etkileşimli heykel kurgulanıp heykelin katmanlarının ise bölgeden geçen akıllı telefon veya tablet kullanıcıları tarafından şekillendirilmesine dayanıyor.

Kumaştan yapılan heykel kişilere etkileşimli bir ışıklandırma halinde görünüyor. Bu görüntünün temelini ise bir Google Chrome penceresi oluşturuyor. Kullanılan 5 adet yüksek çözünürlüklü projektör sayesinde, söz konusu pencere gökyüzüne uzanmış 91 metre uzunluğunda bir form kazanıyor.

Kişiler heykelle etkileşimde bulunmak için tabletlerinde ya da akıllı telefonlarında Chrome veya başka bir mobil tarayıcı üzerinden bir web sayfası açıyor. Renk seçiminden sonra parmaklarıyla cihazları üzerinde çizdikleri ve boyadıkları şekiller gerçek zamanlı olarak renkli ışınlar halinde heykele yansıtılıyor.

Çalışmanın hayata geçme sürecini buradaki videodan öğrenebilirsiniz.

Çalışmanın sanatçısı olan Janet Echelman’ın önceden TED’de sunduğu diğer projelerinden de
şu yazıda bahsetmiştik.