Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Giyilebilir Teknolojiler ve Pazarlama Dünyası [Cannes Lions 2015]

Giyilebilir Teknolojiler ve Pazarlama Dünyası [Cannes Lions 2015]

Giyilebilir teknolojiler, kişiselleştirilmiş pazarlama deneyimi için yeni bir platforma dönüşecek.

Cannes Lions Innovation etkinliğinde konuşan Chris Cunningham (ironSource) veri toplama, kişiselleştirilmiş pazarlama deneyimi ve teknolojiyle doğan yeni medyaları değerlendirdi.

Geneleksel medyaya, akıllı telefonlar öncesi iletişime baktığımızda mesajın tek taraflı iletildiği gözlemleniyor. Açık hava reklamları, posta ve kuponlar bu iletişime verilebilecek örnekler. Televizyon, etkileşimi biraz daha yakına çekmiş olsa da mesaj tek taraflı iletilmeye devam ediyordu.

İnternet ve akıllı telefonlarla birlikte pazarlama iletişim de birçok yeni tanım kazandı. Gerçek zamanlı pazarlama, konum tabanlı pazarlama, yeniden hedefleme, uygulama tabanlı hedefleme derken listeye uzadıkça uzuyor. Mobil ekranlarımız, televizyonla yetinemeyenler için ikinci ekran‘a dönüşüyor.

Giyilebilir cihazlar ise değişen teknoloji platformları arasında sonraki basamak olarak görülüyor. Tabii bu teknolojinin de tökezlediği ve emeklerken düştüğü anlar olabiliyor.

Chris Cunningham, akıllı gözlükten sonra ikinci olarak da akıllı saatlerin insan hayatında ne kadar yer edinebileceğini ve olumsuz noktalarını bir videoyla özetledi.

Fakat bu olumsuz görünebilecek noktalar dışında giyilebilir cihazlar markalara, kullanıcılarıyla hem çift taraflı hem de kişiselleştirilmiş iletişim imkanı sunacak. Bu ise teknolojinin geleceğine ışık tutuyor. Teknolojinin gelişimi ve değişimi geçmiş sürümlerin hatalarını da kapatmak üzerine kurulu.

Markaların kişiselleştirilmiş iletişim ve pazarlama imkanı bulması için kullanıcılarının alışkanlıklarına ve verisine ihtiyacı var. Bu noktada ise her internet kullanıcının hissettiği yegane endişe devreye giriyor; kişisel bilgilerin gizliliği ve güvenliği. Cunningham ise büyük şirketlerin kullanıcı verisini toplamasını sadece daha iyi pazarlama deneyimi için yapıldığını düşünüyor. Teknoloji devleri, servis ve hizmetlerini kullanmak için bir ücret talep etmiyor. Sundukları bu ücretsiz deneyime karşılık da kullanıcı verisini alıyor. Paranın değişim aracı olmadığı bu modelde de karşılıklı alışveriş devam etmektedir.

Cunningham için bu sürecin sonu kimlik hırsızlığı değil kişiselleştirilmiş pazarlama ve nihayetinde değer yaratmak.

Bigumigu Cannes Lions 2015’in medya partnerleri arasında yer alıyor.