Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Future Lions 2015’te Ödül Kazanan İşler [Cannes Lions 2015]

Future Lions 2015’te Ödül Kazanan İşler [Cannes Lions 2015]

Cannes Lions'un öğrenci işlerini değerlendirdiği Future Lions yarışmasında beş takım ödül aldı.

Çoklu disiplinleri bir araya getirip yenilikçi fikirler üreten AKQA 2005’ten beri Cannes Lions’da Future Lions yarışması düzenliyor. Öğrencilerin katıldığı yarışmada verilen brief üzerine ortaya işler çıkartılıyor ve kazananlar ödülleniyor. Bu yıl Google’ın da ortak olduğu, 60 ülkeden 1800’den fazla öğrencinin katıldığı yarışmanın brief’i “küresel bir markanın ürünü veya hizmetini seçtiğiniz hedef kitleyle beş yıl önce* mümkün olmayan bir yolla ulaştırmak”tı. (İlk etapta üç yıl önce mümkün olmayan bir yolla ulaştırma fikri ortaya atılmıştı.

Yarışmaya en çok finalist kazandıran Berghs School of Communication okulu yarışma kapsamında “Yılın Okulu” seçildi. Berghs School of Communication yarışma tarihinde bir kez daha aynı gururu yaşamıştı.

“Make Your Move” teması çerçevesinde hazırlanan geleceği şekillendirme iddiası taşıyan fikirler arasından beş takım prestijli Future Lions kupasını elde etti. Fikirleri AKQA’nın Future Lions Council üyeleriyle Google’dan misafir jüri üyeleri değerlendirdi. Google, Heineken, Uber, Snapchat ve WWF için hazırlanan ödül kazanmış işlere aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Google: chromebook_type

Hazırlayanlar: Elton Rhee, Ludvig Pehrson, Louis Meyer (Miami Ad School, San Francisco & Europe)

Heineken: SafeStamp

Hazırlayanlar: Divya Seshadri ve Meghan D. O’Neill (Miami Ad School, San Francisco)

Uber: UberFIRST-AID

Hazırlayanlar: Andrea Raia, Andrea Zanino, Pierpaolo Bivio ve Francesco Sguinzi (Fondazione Accademia di Comunicazione, İtalya)

Snapchat: Snaphelp

Hazırlayan: Yusol Shim (KyungHee University, Bigant Academy, Güney Kore)

WWF: Treeprint

Hazırlayan: Cheryl Seah Su Yin (LASALLE College of the Arts, Singapur)

Bigumigu Cannes Lions 2015’in medya partnerleri arasında yer alıyor.

Manşet görseli: Future Lions Facebook