Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Gezindiğin Sitelerdeki Düğmeleri “Button Stealer” ile Koleksiyonuna Ekle

Gezindiğin Sitelerdeki Düğmeleri “Button Stealer” ile Koleksiyonuna Ekle

Button Stealer, ziyaret ettiğiniz sitelerdeki eylem çağrısı düğmeleriyle bir koleksiyon oluşturmanızı sağlıyor.

Bir Chrome eklentisi olan Button Stealer; çevrim içi deneyimimizi kolaylaştıran reklam engelleyicilerin, şifre yöneticilerinin ve dil bilgisi denetleyicilerinin mantığına meydan okuyor. Geliştirici Anatoly Zenkov tarafından yaratılan eklenti, özellikle tasarımcıların internet gezintilerine bir miktar neşe ve ilham katabilecek türden.

Adından da anlaşılacağı gibi Button Stealer, ziyaret ettiğiniz her internet sitesinden bir eylem çağrısı düğmesi (call to action/CTA düğmesi) ” çalmanızı sağlıyor. Burada kastedilen çalma eylemi kötü niyetli bir eylem değil. Uzantı yalnızca düğmenin görüntüsünü yakalıyor ve onu kişisel bir koleksiyonda saklamanızı sağlıyor. Sıra dışı “Kaydol”,  “Sepete ekle”, “Giriş yap” ya da “Satın al” düğmeleri için ilham arayanların işini biraz daha eğlenceli kılıyor.

Her günkü çevrim içi gezintinizi yapın ve çalıntı düğme koleksiyonunuzun büyümesini izleyin

X kullanıcısı Pierre Georges eklenti hakkında şu paylaşımı yapmış: “Açtığınız her internet sitesinden bir düğme ‘çalan’ Chrome uzantısı. Button Stealer otomatik olarak çalışıyor. Her günkü çevrim içi işlemlerinizi yapın ve çalıntı düğme koleksiyonunuzun büyümesini izleyin. Ücretsiz.”

Düğmeler  tamamen görsel; onlara tıklamak sizi orijinal internet sitesine yönlendirmiyor. Araç tamamen çevrim dışı çalışıyor, yani tarama verileriniz ve düğme koleksiyonunuz başkaları tarafından görülmüyor. Çevrim içi gözetim çağında, kullanıcı gizliliğine yönelik bir incelik göstermişler.

Button Stealer önemli bir işleve sahip değilmiş gibi görünse de bu eylem düğmelerinin tasarımın son derece önemli bir mesele olduğu açık. Renginden yazı tipine her şeyiyle amaca hizmet etmesi ve ziyaretçiyi gerçekten eyleme geçirebilmesi gerekiyor. O nedenle koleksiyonun sağlayacağı minicik bir ilham bile işe yarayabilir. Keşke her düğmenin tıklanma istatistiklerini de görebilseydik.

Görsel: Button Stealer