Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Future Eğitim Kampı Günlüğü: Başarı Hikayeleri [Kristal Elma 2014]

Future Eğitim Kampı Günlüğü: Başarı Hikayeleri [Kristal Elma 2014]

İnşaat halindeki bir stadyum nasıl markalaştırılır? Bir gençlik markası nasıl yaratılır?

Bu kategoride Yalçın’ın “Kişisel Bir Blogdan Marka Yaratmak” başlıklı Bigumigu’nun hikâyesini aktardığı sunumuyla, Vodafone’un Tribal Worldwide İstanbul ile çalıştığı Vodafone Arena kampanyasını, ve gençlik markası Vodafone Freezone’un hikâyesini içeren oturumları toparladık.

Vodafone Arena Vodafone Türkiye Marka ve Pazarlama Stratejisi Direktörü Bilge Çiftçi’den, Vodafone Freezone’un hikâyesini ise Vodafone Türkiye Bireysel Segmentler Pazarlama Direktörü Fatih Uysal’dan dinledik.

Yalçın’ın Bigumigu sunumuna bu haberimizden ulaşabilirsiniz.

Vodafone Arena: Winning Hearts with Sports Sponsorship – Bilge Çiftçi

Çiftçi “Kullanıcılar ve tüketiciler artık büyük markalardan kendi alanları dışında, topluma fayda sağlayacak işler yapmalarını da bekliyor.” diyerek başladı söze, “Vodafone da bu beklenti ve markanın ‘Türkiye’nin dijital dönüşümü’ kurumsal vizyonu ışığında BJK ile sponsorluk anlaşması imzalayıp, insanlara hem dijitalliğin hayatı nasıl kolaylaştırdığını gösterebilecekleri hem de spor dünyası için büyük fayda sağlayacak akıllı stadyum Vodafone Arena projesine başladı.”

‘Mabed’lerini kaybeden BJK taraftarlarını, onlar için zor ve duygusal olan bu süreçte, küstürmemek için onların sahip oldukları ‘Beşiktaşlılık Ruhu’nu ve taraftarı/kullanıcıyı temel alan ve bir Galatasaraylı olarak beni açıkçası kıskandıran bir kampanyaya imza atmışlar. Bu yıl Kristal Elma’dan toplam 4 ödül ile dönen, ve Beşiktaş taraftarının, Vodafone Arena sosyal medya hesaplarını yönetenlere “Stad Abi” lakabını takacak kadar benimsediği bu kampanyanın tanıtımını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

Creating a Youth Brand: Vodafone Freezone – Fatih Uysal

Fatih Uysal, Vodefone Freezone’un başından bugüne pazarlama serüvenini bizlerle paylaştı. Markanın hedef kitlesi olan Türkiye’nin mobil gençliği hakkında yaptıkları araştırmalardan kesitler paylaşan Uysal, bambaşka bir dil kullanan bu kitlenin yeniliğe açık, bağımsız ve etkileşimi sevdiğini belirtti. “Bizim de marka vaadimiz bu doğrultuda ‘özgürlük’ oldu ve bunu da ‘müzik’le, özellikle ‘rock müzik’le, iletmemizin doğru bir yol olacağını biliyorduk.”

Markanın lansmanından bugüne kadar çok farklı rock ve alternatif müzik sanatçılarını kampanyalarında kullanan Vodafone Freezone şu anda 3. yenilenme dönemine giriyor. “Ancak artık gençlerin ‘özgürlük’ kelimesini kullanmaktan kaçındıklarını, özgürlüğü farklı kelimelerle anlattıklarını fark ettik. Bu yüzden de 3. dönemimizde sloganımız #KafamaGöre oldu.” Tabii ki değişen tek şey slogan değil, hitap edilen gençlik kitlesi de artık biraz genişletilmeye çalışılıyor. Bununla ilgili bilgiyi Fatih Uysal sunumun sonunda veriyor: “Bu yıl gerçekleşecek Vodafone Freezone konserlerinde Selami Şahin de yer alacak.”