Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Fotosentez Yapan Canlılar Cilt Onarımında Fayda Sağlayabilir mi? [Redesign Everything Kazananı]

Fotosentez Yapan Canlılar Cilt Onarımında Fayda Sağlayabilir mi? [Redesign Everything Kazananı]

“Co-Culturing Rituals” yaraları iyileştirmede, cilt onarımında ve cilt bakımında potansiyel uygulamalarla mikro alg ve bakteriyel selülozun malzeme olarak kullanım olanaklarını araştırıyor.

“Co-Culturing Rituals”, tıbbi uygulamalarda ve ötesinde kullanılabilecek tek kullanımlık fotosentetik malzemelerle ilgili bir araştırma projesi olarak başlamış. Amaç, insan derisinin fotosentezden nasıl yararlanabileceğini ve bunun iyileşme şeklimizde nasıl devrim yaratabileceğini keşfetmekmiş.

Projenin temeli, bakteriyel selülozun mikro alglerin büyümesini teşvik etmek için en uygun iskele görevi gördüğünün anlaşılmana dayanıyor. Bu gerçeğin keşfi, mikro alg ve bakteriyel selülozun bir biyo-kompozit malzeme oluşturmak için birleştirilmesi potansiyelinin araştırılmasına olan ilgiyi artırmış. Sonuçta; yara iyileşmesi, cilt onarımı ve cilt bakımında potansiyel uygulamalara sahip bir fotosentetik simbiyotik malzeme ortaya çıkmış.

İyileşme ve fotosentez

İngiltere’de gerçekleştirilen “Co-Culturing Rituals”, yakın zamanda Redesign Everything Challenge’ın kazananlarından biri oldu.

Redesign Everything Challenge’ın tüm kazananlarına buradan göz atabilirsiniz.

Görsel: Co-Culturing Rituals