Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Foto ve Linkleri Sesle Paylaşabilen Uygulama

Foto ve Linkleri Sesle Paylaşabilen Uygulama

Bluetooth, e-mail ve sayısız dosya paylaşım uygulamalarıyla internet üzerinden istediğimiz veriyi anında istediğimiz kişiyle paylaşabiliyoruz. Dosya paylaşımına farklı bir boyut getiren Chrip ise çalışma mantığını QR kod'lara benzetebileceğimiz yeni bir mobil uygulama. QR kod'dan farkı, dosyaları görsel kod yerine sistemin o anda ürettiği bir ses koduyla paylaşması.

https://vimeo.com/45838932

Şu anda iOS cihazlara yüklenebilen ve yakında Android sistemlere de gelmesi plandan Chirp ile fotoğraf, link ve notlarımızı uygulamanın yüklü ve açık olduğu diğer telefonlarla paylaşabiliyoruz. Uygulamayı açtığımızda ilk olarak paylaşacağımız dosyayı seçiyoruz ve upload ediyoruz. Dosya server'lara upload edildikten sonra uygulamada sarı bir buton beliriyor ve ona bastığımızda uygulama dosyaya özel hazırladığı sesi telefon hoparlörü aracılığıyla karşı telefona dinletiyor. Diğer telefon sesi dinleyip kodu çözdüğünde paylaşılan dosyayı serverlardan indirmeye başlıyor.

Chirp'in işleyişini detaylarıyla görmek için uygulamayı test eden bir kullanıcının hazırladığı şu videoyu izleyebilirsiniz: