Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
​Facebook Ödülleri İçin Başvurular 8 Ocak’ta Başlıyor

​Facebook Ödülleri İçin Başvurular 8 Ocak’ta Başlıyor

Facebook, 2016 yılı Facebook Ödülleri’nin 8 Ocak Cuma günü başvuruya açılacağını duyurdu.

Bu yıl beşincisi düzenlenecek olan Facebook Ödülleri’nde bu yıl da platformda paylaşılan en başarılı yaratıcı içerikler ödüllendirilecek. Geçtiğimiz yıl ödüllere 160’tan fazla ülkeden 2,700 başvuru yapılmıştı. Bu yıl hem başvuru yapılan ülke sayısının hem de toplam başvuru sayısının artması bekleniyor.

2016 ödülleri ile birlikte artık her yaratıcı içerik kendi bulunduğu bölge içinde değerlendirilecek ve bölgesel oylamada kendi bölgesindeki yaratıcı yönetmenlerden oluşan bir jüri tarafından değerlendirmeye alınacak. “Best of APAC (Asya-Pasifik)”, “Best of EMEA (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika)”, “Best of LATAM (Latin Amerika)” ve “Best of NA (Kuzey Amerika)” başlıklarından oluşacak olan bölgesel oylamalarda başarılı olanlar Haziran ayında New York’ta yapılacak küresel değerlendirme etkinliğine katılabilecek. Bölgesel oylamaya katılmaya hak kazanan içerikler ise Nisan ayında açıklanacak.

Yarışmada bu yıl ilk kez tüm başvuru ve değerlendirme süreci mobil üzerinden yapılacak. Bir diğer yenilikse, kampanyalarıyla etkili sonuçlar elde eden küçük işletmelerin de ödüllendirilecek olması.

Facebook Ödülleri’nin güncellenmiş kategorileri şöyle:

En yaratıcı, orijinal ve iyi uygulamaya konulmuş Facebook ve/veya Instagram kampanyası.

Yaratıcılığın sınırlarını zorlayan ve kitlelerle büyük etkileşim sağlayan kampanyaların ödüllendirileceği Innovation kategorisi.

Küçük işletmelerin kampanyalarının ödüllendirileceği Small Business kategorisi.

Kampanyalarıyla yaratıcı bir şekilde farkındalık yaratan ve Facebook veya Instagram kullanarak sosyal değer yaratan hayır kurumları ve STK’lara verilecek Social For Good ödülü.

Facebook’u daha kapsamlı bir medya kampanyasında yaratıcı bir biçimde kullanan kampanyaların ödüllendirileceği Integrated kategorisi.

Kampanya konseptine verilecek olan Best Use of Facebook Family Of Brands ödülü.

Görsel; facebook-studio