Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Eski Reklamcıdan Kahve Girişimi: Borderline

Eski Reklamcıdan Kahve Girişimi: Borderline

12 yıllık reklam hayatını şimdilik kahve çekirdeklerinin arkasındaki rafa kaldıran Burçin Ergünt'le Borderline ve 40 yıllık hatrı kalacak kahvelerini konuştuk.

Kahve insanın en iyi dostlarından. Bizi sabahlamamız gereken anlarda kurtaran bir süper kahraman adeta. Tarih boyunca insan nereye gitse onunla birlikte gezen bir bitki. Çeşit çeşit yetiştiği bölgesi, birbirinden farklı içim teknikleri ve eğer bir kahve sevdalıysanız onu düşündüğünüzde burnunuza gelen o ince ve keskin izi.

Burçin Ergünt de kahveye değer verenlerden. Reklam sektöründeyseniz kendisini uzunca bir süre sürdürdüğü Güzel Sanatlar ve Ping ajanslarının yaratıcı yönetmenliğinden tanıyor olabilirsiniz. Burçin, bir reklamcı olmanın dışında, çok güzel fotoğraflar çekiyor ve müzikle ilgileniyor. Şimdilerdeyse iki ortağıyla, Gökmen Toroslu ve Eda İldam, birlikte Nişantaşı’nda kahveye yeni bir soluk getiriyor.

Borderline, gittiğinizde sanki senelerdir mesken bellediğiniz kahveciniz gibi bir sıcaklıkla karşılıyor sizi. Hani şu gidince “her zamankinden” dediğiniz sizin için önemli yerler vardır ya, işte Borderline da tam olarak o sıcaklıkta. Daha 6 haftadır kapılarını kahve severlere açmış olmasına rağmen, Nişantaşı civarında güzel bir şey olunca kulaktan kulağa hızlı bir şekilde yayıldığından, senelerdir açıkmışcasına bir müşteri trafiği oluşmuş bile.

Türkiye’nin En Geniş Kahve Koleksiyonu: Tim ve George da Burada!

Burçin, Borderline için “burası bir kahveci değil, bizim için ürünlerimizi sattığımız bir showroom” diyor. Hakikaten de öyle hissediyorsunuz ama. Borderline’dayken hizmeti de ürün gibi aldığınızı fark edebiliyorsunuz. Ürünü de gerçekten ürün olarak alıyorsunuz, kahve diye kahvemsi içirmiyorlar size. Borderline’ın kahve yapabilme bilgisinden değil, iletişimdeki teknik bilgilerden beslendiğini söylüyorlar.

Borderline” adını kahve dünyasıyla arasına çizdiği çizgiden alıyor. Kimlik olarak dışarıya açılmaya uygun olan yer, sadece Borderline’a özel kahve çekirdekleri barındırıyor içerisinde. Şu an için, bünyesinde 5 farklı kavurma evinden 12 farklı çekirdek bulunuyor. En iyi kahveleri bir araya getirmeyi amaçlaya ekip, gerçekten de Türkiye’de sadece Borderline’da bulabileceğiniz ve Tim Wendelboe, George Howell, Assembly, BOXX gibi müdavimi olacağınız kahve çekirdekleri getiriyor. Ekip ayrıca sadece kahve ya da kahve çekirdekleri satmıyor, siz de bu deneyimi kendi ortamınızda yaşamak isterseniz diye kahve ekipmanları da satıyor.

Burçin’le reklama yönelik konuştuğumuzda ise reklam özelinde dünyadaki ana trendleri es geçtiğimizi düşündüğünü dile getiriyor. Şu anki çoğu ajansın klasik dijital ajans olma yolunda gittiğini söyleyen Burçin, “Türkiye’de hizmet ürünleşemiyor, lafta kalıyor” diyor. Reklam ile kahve arasındaki kişisel tatmin farkını sorduğumuzdaysa ikisinden alınan hazzın farklı olduğunu anlatıyor. Reklamda daha uzun süreli, kahvedeyse kısa süreli olduğunu dile getiriyor.

“İnsanın mutluluğu bunların çoklanmasından geçiyor”.    – Burçin

Nişantaşı’ndaysanız ve güzel kahveler eşliğinde sohbet etmek istiyorsanız Borderline’ı rotanıza ekleyebilirsiniz. Borderline, gerek Tim ve George’un güzel çekirdekleri, gerek güzel ortamı ve müziği, gerek de güler yüzlü sahipleriyle sizi her zaman bir kahvelerini içmeye bekliyor.

 

Görsel: Burçin Ergünt

Manşet Görseli: Foursquare