Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
En İyi Film Oscar’ı Alan Tüm Filmler Tek Videoda

En İyi Film Oscar’ı Alan Tüm Filmler Tek Videoda

Burger Fiction, 1927'den günümüze kadar En İyi Film dalında Oscar kazanan tüm filmlerin bir araya geldiği, bu senenin adaylarının da videonun sonuna eklendiği bir kolaj hazırladı.

Akademi Ödülleri’ne geri saydığımız son günlerde hangi Oscar’ı kim alacak tartışmaları arkadaş meclislerinde başladı. Arkadaş grupları, eğer sinema seviyorlarsa, kendi aralarında En İyi Film, En İyi Senaryo, En İyi Erkek ve Kadın Oyuncu gibi Oscar’ları tartıştı, filmlerin artısını ve eksisini masaya yatırdı. Burger Fiction da yine bu sene Akademi Ödülleri öncesi bazı ödül kategorilerinde şimdiye kadar ödül kazanmış filmlerin kolaj videolarını YouTube kanallarından yayınladı.

Şimdiye dek Burger Fiction, En İyi Görsel Efekt, En İyi Sinematografi ve En İyi Animasyon Oscar’larını kazanan filmlerin listelendiği kolaj videoları takipçileriyle paylaşmıştı. Ödül törenine bir elin parmaklarından az zaman kalmışken, 1927’den beri En İyi Film ödülünü kazanmış filmlerin kolaj videosuyla karşımızdalar. Hatta bu sene tüm kolaj videolarında yaptıkları gibi, En İyi Film Oscar’ı kazanan filmler kolajının sonunda da 2018 adaylarını da gösteriyorlar.

Döneme Ayna Tutan Ödül

Şimdiye kadar Oscar tarihinde üç film Büyük Beşli denen ödülü kazanabildi. Tam 43 filmse Oscar tarihi boyunca bu onuru elde edebilmek için beş dalda birden aday olmayı başardı. Ama 43 film arasından sadece It Happened One NightOne Flew Over the Cuckoo’s NestThe Silence of the Lambs filmleri büyük beşli denen En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Aktör, En İyi Aktris ve En İyi Senaryo ödüllerinin sahibi oldu. Bu seneki filmler arasında bu beş kategorinin tamamına aday olan film yok.

En İyi Film Oscar’ı alan yapımları incelediğinizde o dönemin yaşamına dair çok rahat gözlem yapabiliyorsunuz. O sene izleyici arasında ne popülerse konu olarak o filmlerde ona değiniyorlar. Sadece popüler konular da değil aslında ışık tuttuğu şeyler bu ödüle adayların. Kadın ve erkek algısı, eşitlik ve özgürlük konularına, milliyetçiliğe ya da ırkçılığa bakış açısı olarak ya dönemini yansıtıyor ya da tam zıttı oluyor. Tam zıttı olanların En İyi Film Oscar’ına aday olması zor olabilir fakat yansıtanların aday olmak için yarıştığını söyleyebiliriz.

1927’de Wings filmiyle birlikte verilmeye başlanan ödüle bu sene 9 film aday: Call me By Your Name, Darkest Hour, Dunkirk, Get Out, Lady Bird, Phantom Thread, The Post, The Shape of Water, Three Billboards Outside Ebbing, Missouri.

bu senenin adayları: 

Görsel: YouTube