Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Apple Avustralya Eşcinsel Evliliğinin Yasallaşmasını Kutluyor

Apple Avustralya Eşcinsel Evliliğinin Yasallaşmasını Kutluyor

Apple, Avustralya'da kabul edilen evlilik eşitliği yasasını ve herkesin özgürce evlenebilmesini yeni reklam filmiyle kutladı.

Avustralya’da on yıldan uzun süredir Parlamento evlilik eşitliğini ve eşcinsel evliliklerin yasallaşmasını tartışıyordu. Geçtiğimiz Aralık, uzunca süren bu gelgitten sonra karar halka bırakıldı ve halkın %61,6’i “evet” dedi, herkes eşit bir şekilde evlenebilir. Avustralya’da coşkuyla kutlanan bu kararla birlikte ülke eşcinsel evliliğini kabul eden 25. ülke oldu. Hala kabul eden ülke sayısı az. Fakat artık eşitlik ve özgürlük söz konusuysa bu sadece insanların davası değil. O insanlar markaların da bünyesinde ve markalar da bu tarz kararların alınmasını destekleyebilir. Ki zaten birçok markanın geçmiş yıllarda eşitlik kapsamında reklamlar yaptığını gördük. Apple Avustralya da bu kararı sevinçle destekleyen markalardandı.

Tebrikler Avustralya!

Apple Avustralya’nın iPhone X için hazırladığı reklam filmiyle ülkedeki eşitlikten yana herkesi tebrik etti. First Dance, Apple’ın “iPhone X ile çekildi” serisi kapsamındaki filmlerden. O yüzden ürüne dair hiçbir detay ön plana çıkarılmıyor. Reklamda evlenen ve evliliği kutlayan çiftleri görüyoruz. Reklam evlenen bir çiftin ilk dansının önemli olduğunu vurguluyor ve kutlama anlarının duygusallığına odaklanıyor. Reklamın müziğiyse INXS’in 1987 hiti “Never Tear Us Apart”ın yeni bir yorumu. Şarkı Courtney Barnett tarafından yeniden yorumlandı. Ayrıca 3 Mart’ta 40. kez gerçekleşecek olan Sydney’s Gay and Lesbian Mardi Gras Festivali’nden önce reklamın yayına girmesi de hoş bir tarih olmuş.

Reklamın 60 saniyelik uzun versiyonun yanı sıra 15’er saniyelik dört kısa kesit reklamı da mevcut. Kısalarda düğün ve mutluluk anlarından bir ya da ikisini görüyoruz. Apple bu reklamında da Shot on iPhone serisindeki sadeliğini koruyor.

Görsel: YouTube