Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
En Faydalı Beyhude Uygulama: Distraction

En Faydalı Beyhude Uygulama: Distraction

Selim Ünlüsoy tarafından geliştirilen Distraction panik atak ve bağlı rahatsızlıklardan muzdarip kullanıcıların odaklarını dağıtabileceği ve sakinleşebileceği bir uygulama olacak.

Dijital platformlar insanların iletişim kurmasında alternatif kapılar açarken beraberinde anksiyete ve stresin neden olduğu bazı yan etkileri de getiriyor. Anksiyete ve dolayısıyla stres, panik ve endişe gibi duygular zaten günlük hayatın koşuşturması sırasında sırtımıza binen yükler oluyor. Sosyal medyada yaratılan kimliklerin gerçek hayatla çarpışması bu psikolojik baskıyı bazen içinden çıkılmaz hale getirebiliyor.

Strese sürükleyen akıllı telefonlar çözüm de olabiliyor

Neyse ki anksiyeteye sürükleyen akıllı telefonlar kişiye bir yandan da çok sayıda stresle başa çıkma yöntemleri sunuyor. Hissedilen bu rahatsız edici ve hoş olmayan baskıdan kurtulmak için bazı oyunlar ve uygulamalar etkili bir formül olabiliyor. 2015 yılında haberini yaptığımız PauseAble ve ustwo iş birliğiyle geliştirilen Pause uygulaması minimal tasarımı ve kafa boşaltmaya yardımcı içeriği sayesinde kullanıcının gerginliğini ve stresini götüren uygulamalara örnek gösterilebilir. Bununla birlikte son dönemde mindfullness uygulamaları çok çeşitli formatlarda kendini gösteriyor.

Distraction, odak dağıtıcı aktivitelerle kullanıcıyı sakinleştiriyor

Ogilvy İstanbul İdari Yaratıcı Yönetmeni (ECD) Selim Ünlüsoy’un “Your most useful useless app” sloganı ile ortaya çıkarmayı planladığı Distraction da bu uygulamalar arasında yer alıyor. Oldukça sade bir tasarıma sahip olan uygulama tek bir amaç taşıyor. Bir odak dağıtıcı aktiviteyi oldukça sade bir tasarım ile buluşturan Distraction anksiyete ve genel stres rahatsızlıklarından muzdarip kullanıcıların imdadına yetişecek gibi hedefliyor.

View this post on Instagram

Meet, Distraction™. Available soon on App Store.

A post shared by Selim Ünlüsoy (@selimunlusoy) on

Dr. Narsimha Pinninti ve Dr. Rajnish Mago, ‘Distracting’ patients from anxiety başlıklı yazısında panik atak geçiren hastaların bu süreci atlatması amacı ile dikkat dağıtıcı işlere yönelmesinin sağlıklı olacağını ifade ediyor. Süreçten kurtulmak için dikkat dağıtmanın en etkili olabilecek seçenekler arasında yer aldığını söylüyor. Dikkatin farklı noktaya dağılması kişinin duyusal yollardan hissettiği “tehlikedeyim” dürtüsünü kontrol etmesine yardımcı oluyor. Distraction da tam olarak bu dikkat dağıtıcı özelliği kullanarak kullanıcıyı panik atak sürecinden ve stresten uzaklaştırıyor. Sakinleşmesine ve kafa dağıtmasına imkan tanıyor.

Uygulamanın geliştirme süreci devam ediyor

Uygulamanın geliştirme süreci hale devam ediyor. Akıcı bir görünüme sahip olan Distraction uygulamasının istenildiği zaman karanlık moda (Dark Mode) veya farklı renk tonlarına geçebilme seçenekleri de sunulacak özellikler arasında olacak.

Reklam sektöründeki on yılı aşkın sürede Türkiye’nin en çok ödül kazanan yaratıcıları arasında yer alan Selim Ünlüsoy şimdilerde Ogilvy İstanbul’un İdari Yaratıcı Yönetmeni. Selim; Cannes Lions, New York Festivals ve Golden Drum gibi uluslararası yaratıcılık festivallerinde birçok ödüle layık görülen işlere imza attı.

Selim Ünlüsoy’un yaratıcı sürecinin içinde olduğu diğer işlere Behance adresi üzerinden ulaşabilirsiniz. Selim ajans dışında gerçekleştirdiği projeleri ise Vögler & Schultz adında iki hayali tasarımcı rumuzuyla paylaşmayı sürdürüyor.

Görsel: Selim Ünlüsoy