Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Emoji Fırlatan Silah

Emoji Fırlatan Silah

Tadas Maksimovas, Emotigun adlı motorlu emoji silahıyla, sosyal medyanın ruh sağlığımız üzerindeki etkisini fiziksel darbelerle görünür kılıyor.

Sosyal medya şu sıralar gerek selfie kültürünün olumsuz etkileri, gerekse FOMO/gelişmeleri kaçırma korkusu gibi fobilerle sık sık eleştirel projelerin konusu oluyor. Sanatçı Tadas Maksimovas, art arda Facebook ifadeleri fırlatan motorlu ve uzaktan kumandalı silah Emotigun ile son günlerde internetin dikkatini üzerinde topladı. Videoda, bu sapanlı silahın önünde cesurca duran kişi de Maksimovas’ın ta kendisi. Sanatçı, Mark Zuckerberg’in Facebook’un görsel kimliğiyle uyumlu ünlü lacivert mavi takım elbisesinin benzerini giyerek kamera karşısına geçmiş. İçinde bulunduğumuz sosyal medya bıkkınlığını kara mizahla görselleştiriyor adeta

Emotigun, kendi ellerimizle ruhumuzda açtığımız yaralara dikkat çekiyor.

Maksimovas bu silahı tasarımcı Martijn Koomen ile birlikte, The Slingshot Channel adlı YouTube kanalıyla tanınan Jorge Sprave tarafından oluşturulan bir prototipi temel alarak yaratmış. Emotigun sanatçının yüzüne tokat misali; beğeniler, kalpler, şaşkın, kızgın ve üzgün ifadeler fırlatıyor. Üstelik silahı ateşleyen de kendisi. Dolayısıyla video, sosyal medya ile ruhlarımıza kendi açtığımız yaraları iyi anlatan bir parodi. Çevremiz tarafından onaylanma ihtiyacı olmak ve sosyal medyayı bunun için kullanmak kendi kendimize attığımız bir yumruktan farksız. Peki o halde neden hala bunun için çabalıyoruz?

Tadas Maksimovas’ın çalışmalarını internet sitesi ve Vimeo kanalı üzerinden takip edebilirsiniz.

Emotigun Emotigun

Görsel: Vimeo, Tadas Maksimovas