Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Tek Seferde Foo Fighters ve Bobby Caldwell’i Buluşturan Performans

Tek Seferde Foo Fighters ve Bobby Caldwell’i Buluşturan Performans

Müzisyen Elise Trouw, sosyal medya kanallarından yayınladığı videoda tüm enstrümanları tek başına çalarak iki parçayı tek potada eritti.

Müziğe deneysel yaklaşmak, onunla oyunlar oynamak ve mevcut kaynakları bir araya getirerek bir şeyler çıkarmak hem üretici hem de tüketici için heyecanlı bir süreç. The Academics, Facebook’un canlı yayın özelliğindeki gecikmeyi kullanarak kendi parçalarını baştan yaratmıştı. Emmy Curl ise projeksiyon yansıtmayı kullanarak tek seferde çekilen bir müzik videosuna imza atmıştı. OK Go ise her işinde karşı tarafı büyüleyecek farklı bir dünya yaratmasıyla adeta tek seferde çekilen videolara içerik dersi veriyor. Bu örnekler teknolojinin sunduğu yeni teknikler kullanıldığında ortaya çıkan sonucun da nasıl çeşitlenebileceğini gösteriyor. Kaliforniyalı müzisyen Elise Trouw, YouTube ve Facebook üzerinden yayınladığı yeni videosunda ise Foo Fighters’ın Everlong’u  ve Bobby Caldwell’in What You Won’t Do for Love’ını birleştirerek tüm enstrümanları tek başına ve tek seferde çalıyor.

Her yeni ses döngüye ekleniyor

1999 doğumlu Elise Trouw, internette yayınladığı parçalarla tanınan ve fenomen olarak değil müzisyen olarak tanınmak için çalışan genç bir yetenek. YouTube’da kendi parçalarının yanı sıra başka parçaları yeniden yorumladığı videolar da yüklüyor. Ki bu da YouTube’da ASMR videoları kadar geniş izleyici kitlesine olan bir kategori. Facebook, Instagram ve YouTube‘da kitlesi olan Elise Trouw, Foo Fighters ve Bobby Caldwell’i buluşturduğu video ile oldukça beğeni topladı.

Tüm sahneyi önceden hazırlayıp ekipmanları doğru sıra ile çevresine yerleştiren Trouw, Blowholesound‘un kayıt tuşuna basmasıyla birlikte performansına başlıyor. Video bir kez bile kesilmeden, tek seferde kaydediliyor ve paylaşılıyor. Başta tek bir enstrümanı çalan Trouw, bu sesi kaydediyor ve Ableton üzerinden IAC MIDI sürücüsü sayesinde döngüye alıyor. Ardından sonraki enstrümana geçiyor ve onu da döngüye dahil ediyor. Böylece tek başına tüm sesleri yaratıyor. Hem sesini hem de enstrüman bilgisini kullanarak iki farklı dönemin parçasını 4:24’lük videoda bir araya getiriyor.

Elise Trouw aynı yöntemle, daha önce Radiohead’in Weird Fishes/ Arpeggi’si ve The Police’in The Bed’s Too Big Without You’sunu bir araya getirmişti. Bu performansı da yazının en altında bulabilirsiniz.

Görsel: Elise Trouw, Youtube