Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Giyilebilir Sanat Eserleri

Giyilebilir Sanat Eserleri

Nora Fok, doğadan ve bilimden ilham alarak heykel gibi takılar tasarlıyor.

Mücevher ve takılar kimi zaman tasarım kulvarının dışına taşabiliyor. Hem estetik açıdan hem de taşıdıkları mesajla bir çağdaş sanat yapıtıyla ortak niteliklere sahip olabiliyorlar. Güney Koreli sanatçı Dukno Yoon’un giyilebilir kinetik heykellerinde bunun bir örneğini görmüştük. Yine Joanne Tan’ın, standart güzellik anlayışına karşı kusurları yücelten mücevherler koleksiyonu Not Your Average Beauty de unutulmaz projelerdendi. Nora Fok ise bilimden ve matematikten esinlenerek tasarladığı giyilebilir yapıtlarında, tekstil sanatıyla takı tasarımını birleştiriyor.

Boncuklar ve yüzeyler tamamen el örgüsü

Güneydoğu İngiltere’de çalışmalarını sürdüren Fok, evinde kendi stüdyosunu kurmuş. Stüdyosunda; el aletleriyle ve ince naylon mikrofilament kullanarak her şeyi elde yapıyor. Süreç genellikle dokuma, örme ve ilmik atma işlemleriyle ilerliyor. Örneğin renkli baloncuklardan oluşuyormuş gibi görünen parça aslında 3.500 örgü küreden yapılmış. Dolayısıyla her bir elemanı elle yapılan bu tasarımların tamamlanması haftalar sürebiliyor.

Fok’un, çalışmaları, New York’ta Cooper Hewitt Smithsonian Tasarım Müzesi’nde Jewelry of Ideas sergisinde Mayıs 2018’e kadar meraklılarıyla buluşmaya devam edecek.

Giyilebilir Sanat Eserleri

Giyilebilir Sanat EserleriGiyilebilir Sanat Eserleri Giyilebilir Sanat Eserleri Giyilebilir Sanat Eserleri Giyilebilir Sanat Eserleri Giyilebilir Sanat Eserleri Giyilebilir Sanat Eserleri Giyilebilir Sanat Eserleri

Giyilebilir Sanat Eserleri

Görsel: colossal, Nora Fok