Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yüzlerce Popüler Kültür İkonu Müzik Videosunda Buluştu

Yüzlerce Popüler Kültür İkonu Müzik Videosunda Buluştu

Fransız EDM sanatçısı Madeon'un 2011 yılında yayınladığı mash-up şarkı Pop Culture'a tasarımcı Izac Less popüler kültürün ikonik tipografilerinden yararlandığı bir video tasarladı.

Popüler kültür ikonlarının birçoğuna hakimiz. Markalarla ya da içeriklerle çok iç içe olduğumuzdan birçok logoyu tanıyoruz. Gerek film olsun, gerek dizi, gerek marka birçok ikon zihnimize yerleşiyor. Hepimiz Nike’nin logosunu biliriz ya da o fontu görünce tanırız. Harry Potter’ın ya da Game of Thrones’un fontuyla bir şey yazılsa ya da direk orijinalinin kime ait olduğunu anlarız.

Tasarımcı Izac Less de popüler kültür ikonlarını seven biri. Fransız EDM sanatçısı Madeon’un 7 yıl önce yayınladığı Pop Culture şarkısına ikonik tipografileri kullanarak bir video hazırladı. Madeon’un Pop Culture şarkısı da zaten sanatçının en sevdiği popüler 39 şarkının karması. Sanatçı şarkılardan sevdiği kısımları keserek ortaya miks yaptığı hoş ve yepyeni bir şarkı çıkarmış. Şarkı o kadar beğenilmiş ki 42 milyon dinlenmiş YouTube’da.

Sevilen Şarkılarına Karmasına Ruhunu Yansıtan Bir İkon Videosu

Izac Less‘in bu şarkıyı seçip üzerine bir de ikonik tipografileri eklemesi ise şarkının ruhunu olması gereken yere oturtuyor. Madem şarkı da popüler şarkıların bir karması neden videosu da popüler ikonik tipografilerden oluşmasın değil mi? Tasarımcı video için After Effects’te, neredeyse bir yıl boyunca çalışmış. Videoda gerçekten birçok ikonu görebiliyorsunuz. Sadece ikonik tipografi yok videoda, karakterler de var, ışın kılıcı ya da DeLorean gibi ikonlar da var. Izac Less’e sanatçı portrelerinin çizimi ve stilinde Glenn Patton adlı bir başka tasarımcı yardımcı olmuş.

Izac Less videodaki ikonları takip edemeyenler için bir de referans videosu yayınlamış. Bu videoyu da izlemenizi öneririm. Gerçekten arada kaçırdıkları oluyor insanın. 100’den fazla ikon kullanmış çünkü. Yani bilmenize rağmen video hızından kaçırabilirsiniz arada. Benim bilip tanımadığım ikonik tipografiler oldu mesela.

referans videosu (kim kimdir?)

Görsel: YouTube