Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
TRT’den Game of Thrones Açılış Müziği Yorumu

TRT’den Game of Thrones Açılış Müziği Yorumu

TRT Müzik’te yayınlanan Son Mevsim Türküler Programında alaturka enstrümanlarla farklı bir tını ile seslendirildi.

2011 yılından beri hayatımızın bir parçası olan Game of Thrones, popüler kültür içinde büyük yer tutuyor. Her bahar mevsiminde pazartesi günleri sohbet konumuzu belirliyor. Hem kış yaklaşırken hem dizinin yayın tarihi yaklaşırken ”
Brace Yourselves” kalıbını tekrar hayatımıza sokuyor. Sosyal ağlarda günlük tüketilen eğlenceli içerikler arasında her zaman güncelliği koruyor. Joffrey, Tyrion veya Jon Snow’dan bahsettiğimiz anda hepimizin en azından söyleyeceği bir iki cümlesi oluyor.

Yerel enstrümanlar, popüler kültür müzikleriyle harmanlandığında ortaya çok keyifli işler ortaya çıkıyor. Emre Kaya ve Çağrı Ulusoy, Super Mario’nun tema müziğini klarnet ve darbuka ile
seslendirmişti

Cafer Nazlıbaş ve ekibi, Son Mevsim Türküler isimli programda bu popüler dizinin açılış müziğini; ud, kemençe, bağlama, klarnet, tambur gibi farklı dokuların enstrümanları kullanarak çaldı. Alaturka ezgilerin de yer aldığı bu yorum, popüler kültür ile geleneksel kültürün birlikte kullanımında hoş bir tat yaratıyor.

Game of Thrones yapımcılarının 1. sezon sonunda yayınladığı özel kayıtlar arasında Stark çocuklarının bu parçayı akapella seslendirmesi de yer alıyordu. Bu kayıt da kurduğu samimi ve eğlenceli iletişim ile açılış müziğine farklı bir hava katıyordu.

Görsel; Youtube