Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Eko-Kapsül Evler Ön Sipariş Almaya Başladı

Eko-Kapsül Evler Ön Sipariş Almaya Başladı

Nice Archhitects’in imzasını taşıyan eko-kapsül evler ilk jenerasyonun üretimi için ön sipariş almaya başladı bile.

Geçtiğimiz aylarda rüzgar ve güneş enerjisiyle çalışan eko-kapsül evlerden bahsetmiştik. Bratislavalı Nice Archhitects’in geliştirdiği 8 metrekarelik evlerin içinde; mutfaktan banyoya, sıcak sudan sifona her türlü ihtiyacı karşılayacak imkan vardı hatırlarsınız. Bağımsız araştırma istasyonu, acil durum konaklama noktası ya da insani yardım birimi olarak da kullanılabilmesi planlanan evlerin 2015 sonunda ön sipariş almaya başlayacağını duyurulmuştu. Öyle de oldu.

İnternet sitesinden satışa sunulan ilk jenerasyon eko-kapsül evlerin üretimi 50 adetle sınırlı tutulmuş ve her birinin, sahibinin ihtiyaçları doğrultusunda kişiselleştirilerek üretilmesi planlanıyor. Siparişler Avrupa Birliği ülkeleri, Amerika, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda’yla sınırlanmış, evlerin fiyatı ise KDV hariç 79.000 Euro. Ön sipariş sonrası 2016’da üretimine başlanacak olan evlerin 2017’in ilk yarısında teslim edilmesi bekleniyor.

2017’de ön siparişi alınacak olan ikinci jenerasyon eko-kapsül evlerin daha uygun fiyatlı olması ve satış yapılan ülke sayısının artması bekleniyor.

Daha detaylı bilgi almak isterseniz şurayı ziyaret edebilirsiniz.

Görsel; ecocapsule