Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Eğlence Pazarlaması ve Yakınsama

Eğlence Pazarlaması ve Yakınsama

Dünyanın önde gelen karakter temelli eğlence şirketlerinden Marvel Comics ve Türk Telekom arasında kapsamlı bir lisans anlaşması imzalandığı birkaç ay önce açıklanmıştı ve hemen her yerde haber olmuştu.

Ama bu gelişmenin arkasında yatan yakınsama vizyonunun Türkiye’deki tüm pazarlama dünyası için işaret ettiği yeni fırsatlar, pek fazla tartışılmadı.Dijital teknolojilerdeki yakınsama (convergence) trendi, geleneksel dağıtım kanallarının hayatımızda oynadığı rolleri birleştirip buluşturarak, kanallar arasındaki fiziksel sınırları kaldırıyor, eğlence ürününe erişim ve paylaşım olanaklarımızı daha ileriye taşıyor.

Özellikle de aynı hedef kitleye hitap eden farklı kategorilerdeki markaların eğlence temaları ve dijital platformlar üzerinden yapabileceği potansiyel işbirliği fırsatları, önümüzdeki dönemde Türkiye’deki marka yöneticilerinin gündeminde daha çok yer alacak gibi görünüyor.

Bu konuya ilgi duyan marka yöneticilerini bilgilendirmek ve B2B tartışma / fikir alışverişi başlatmak amacıyla, dijital pazarlama ajansı Promoqube tarafından aşağıdaki sunum hazırlandı (sunumun içeriğinin hazırlanmasına ben de dışarıdan katkıda bulundum).

Türkiye’deki eğlence endüstrisi ve dijital yakınsamanın markaların önünde yarattığı yeni fırsatlar konusunda  güzel bir tartışma ve fikir alışverişini burada başlatabilirsek güzel olur diyorum. 

Eglence pazarlamasi ile markanızı güçlendirmek

View more presentations from Ozgur Alaz.