Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Eğitim Uygulamalarında Etkileşimli Arayüz Yöntemi

Eğitim Uygulamalarında Etkileşimli Arayüz Yöntemi

Earth Primer, coğrafya eğitiminde kullanıcı deneyimini değiştiriyor.

Bin nasihat ile bir musibet arasındaki ilişki yaşamın her döneminde referans gösterilir. Özellikle eğitim alanında “kalk tahtaya çöz evladım”dan öteye gidemeyen bu yöntem değişime yönelik adımlar atıyor. Bilgi ve eğitimle her yerde her an karşılaşabiliyoruz. İnternet sitelerindeki reklam alanları da son kullanıcı odaklı yazılımlar da eğitim alanında kullanılabilir hale geliyor.

iPad için geliştirilen interaktif kitap Earth: A Primer da coğrafya eğitiminin çocuklar için nasıl kalıcı bilgilere dönüşebileceğini ispatlıyor. Dağların kıyıya dik uzandığı zaman nasıl bir iklim, hava durumu ve toprak verimliliği sağladığını madde madde ezberlemenin önüne geçiyor. Bunun yerine kitabı okuyan kişi doğrudan coğrafi şekilleri değiştirip dağları kıyaya dik uzatıyor.

Yanardağlar, yağmur bulutları, erozyon gibi doğa olaylarının oluşumu çocukların etkileriyle değişiyor ve sonuçları gözlemleniyor. Bir yandan da bilgi akışı yazılı ve görsel olarak sağlanıyor. Oyunlaştırma, yarışma hissinden soyutlanıp kullanıcı deneyimine odaklanıyor. Birey hareketlerinin sonuçlarını eş zamanlı olarak gördüğü için bilgiyi unutma süreci de yavaşlıyor.

Eğitim alanındaki gelişmeler ise gelecek nesillerin öğrenme hızının artmasıyla hayatın her alanını doğrudan etkileyeceği su götürmez bir gerçek.

Uygulamayı buradan indirebilirsiniz.

Görsel; Earth, A Primer