Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Efsane İşler: “Inglorious Fruits & Vegetables”

Efsane İşler: “Inglorious Fruits & Vegetables”

Intermarché, süpermarketlerde inci gibi dizilmiş meyve sebzelerin tekelini kırıyor ve normalde gübre olacak şekli bozuk meyve sebzeler için indirimli reyonlar açarak israfı önlüyor.

Bir taraftan günlük meyve ve sebze tüketimin öneminin altı çizilirken, diğer taraftan sadece Fransa’da 300 milyon ton meyve sebze şekli normlara uymadıkları için satışa bile sunulmadan çöpe atılıyor. Fransa’nın süpermarket zincirlerinden Intermarché, gıda israfı sorununa dikkat çeken kampanyasında normlara uymayan ve hor görülen meyve-sebzelere itibarlarını geri kazandırırken, bir taraftan da her gün belli miktarda meyve sebze tüketmeleri önerilen ailelere, bütçelerini daha az etkileyecek bir öneride bulunuyor.

Süpermarket zinciri, şekilsiz meyve sebzeleri alıp raflarına koyduğu “Inglorious Fruits&Vegetables” isimli kampanyası için meyve sebzelere komik isimler verdiği eğlenceli posterler hazırladı: “Grotesk Elma”, “Komik Patates”, “Gudubet Portakal”, “Kaybeden Limon” , “Biçimsiz Patlıcan”, “Çirkin Havuç”, “Talihsiz Mandalina” gibi.

Süpermarket zinciri, insanlara bu yamuk ama taptaze meyvelerin besin değeri ve tat açısından diğerlerinden hiçbir farkı olmadığını anlatmak ve aralarında sıcacık köprüler kurmak içinse; üzerinde “Gudubet Portakallar”ın yer aldığı meyve suları, “Çirkin Havuç” görsellerinin ambalajlarını süslediği sebze çorbaları hazırladı.

Sadece ilk 2 günde market başına 1,2 ton “yamuk” meyve-sebze satışının gerçekleştiği kampanya, gıda israfı sorununa da dikkat çekmeyi başardı. Sosyal medyada ve basında büyük ilgi gören kampanya, 1 ayın sonunda 13 milyon insana ulaştı.

Marcel Worldwide imzalı kampanya, 2015 D&AD Ödülleri’nde “Doğrudan Entegre Kampanya” kategorisinde Siyah Kalem ödülü, Cannes Lions 2014’te Direct ve Promo & Activation kategorilerinde ise Gold Lion kazandı.

Künye:

Ajans: Marcel, Paris, France
Üst Yaratıcı Yönetici: Anne De Maupeou
Üst Yaratıcı Yönetmen: Dimitri Guerassimov
Yaratıcı Yönetmen: Julien Benmoussa
Yazarlar: Julien Benmoussa, Gaëtan Du Peloux, Youri Guerassimov, Sergio Alonso
Sanat Yönetmenleri: Youri Guerassimov, Gaëtan Du Peloux, Anaïs Boileau, Sebastian Piacentini
Hesap Yöneticileri: Blandine Mercier, Lou De Keyzer, Noëlla Neffati
Stratejik Planlama: Guillaume Le Gorrec, Leoda Esteve
Yapım Şirketi: Prodigious
Yapımcı: Justine Beaussart / Prodigious
Fotoğraf: Patrice De Villiers
Rötuş: L’asile Paris
Yapım Şirketi: Indaprod
Yönetmenler, Editörler: Cédric Dubourg, Yacine Saadi
Editör: Mikael Arslanyan/ Prodigious
Ses Yapım: Clémens Hourrière, Boris Jeanne / Prodigious

Görsel; Vimeo, adsoftheworld