Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dünyadaki Son İş

Dünyadaki Son İş

Moth Collective ve The Guardian'dan dünyadaki son iş üzerine bir animasyon.

El ile çizilmiş 2B animasyonları ve sosyal sorumluluk projelerini destekleyen işleriyle tanınan Moth Collective, The Guardian iş birliği ile duygusal ve sorgulayıcı bir animasyon hazırladı.

Otomasyonun gelecekte tamamen işsiz bir dünya yaratabileceği ve bu durumun oluşturabileceği olasılıklar üzerine hazırlanan makale için yaratılan animasyonda, dünyadaki son işe sahip Alice’i ofisine giderken izliyoruz.

İnsan ihtiyaçlarına göre adapte olmuş teknolojik araçlarla çevrili bir gelecekte yaşayan Alice’in tamamen otonom haldeki cihazlar içerisinde yalnız kalmış günlük rutinine seyirci olurken; günümüzde hayatımıza yeni giren teknolojilerin gelecekte olası kullanım modellerini de görmüş oluyoruz.

Animasyon Alice’inde işine son verilmesiyle biterken, “gelecek 30 yıl içerisinde makinaların şu anki iş gücünün %50’sini bitirebileceği” gibi bulguların altını çiziyor.

Alışık olduğumuz düzenin hayallerimizin ötesinde değişimlere uğrayacağı senaryosu üzerinde duran animasyon geleceğimiz hakında bizleri bir kere daha düşündürüyor.

Görseller; Moth Collective