Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Effie Ödülleri, Cannes Lions ile Aynı Çatı Altında The Effie LIONS Foundation’a Dönüşüyor

Effie Ödülleri, Cannes Lions ile Aynı Çatı Altında The Effie LIONS Foundation’a Dönüşüyor

Cannes Lions'ı da portfolyosunda bulunduran Ascential, 9 Ağustos'ta pazarlama etkisinin küresel ölçütü Effie'yi satın aldığını duyurdu.

Effie ödülleri pazarlama sektöründeki etkiyi 125 pazarda, 59 partnerin işbirliği ile dünya çapında ölçülmesi ve küresel ölçüt yaratan bir organizasyon. 9 Ağustos’ta yayınlanan basın bülteni ile birlikte Cannes Lions’ı da bünyesinde bulunduran Ascential plc‘nin Effie’yi satın aldığı duyuruldu.

Bürokratik onayların ardından Ascential’ın portfolyosuna katılacak olan Effie, holdingin LIONS departmanı altında faaliyetlerini sürdürecek. Bununla beraber kar amaçlı taşımayan Effie Worldwide, Inc. ile uzun soluklu işbirliği hedeflediğini söyleyen Ascential, organizasyonun korunacağını ve The Effie LIONS Foundation, Inc. ismi altında faaliyetlerini sürdüreceğini söyledi.

The Effie LIONS Foundation’ın amacı özellikle temsiliyeti düşük topluluklardaki genç yeteklerin kendini geliştirebileceği ve eğitim imkanının sunulacağı bir alana dönüşecek. Ek olarak vakıf, LIONS portfolyosundaki dijital ürünler gibi kar amacı taşımayan inisiyatiflerini de bünyesine katarak endüstriye maksimum faydayı sağlamayı amaçlıyor.

Kısa zamanda birçok satınalma

Pazarlama ve reklamcılık alanındaki bu büyük yapıların aynı çatı altında toplanması son birkaç yıldır gözlemlediğimiz bir trend. Ascential’ın hali hazırda Cannes Lions, Dubai Lynx, Spikes Asia, Eurobest gibi küresel ve bölgesel organizasyonlar ve The Work gibi dijital kütüphaneler bulunuyor. Ek olarak Ascential 2018 yılında WARC‘ı ve 2023’te de yaratıcı platform Contagious‘u satın almıştı.

24 Temmuz 2024’te de İngiltere merkezli holding Informa, Ascential’ı 1,6 milyar dolara satın aldığını duyurdu.

Effie’nin de Ascential çatısı altına girmesinin ardından küresel ölçekte ödül ve organizasyonun bir araya gelmesine tanıklık ediyoruz. Bu tip büyük veri havuzlarının ve sektör için değerli yapıların bir arada nasıl fayda ve etki yaratacağını hep birlikte göreceğiz.

Görsel: Effie Awards