Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Duvardaki Delikten Kahve Servisi Yapan Kafe

Duvardaki Delikten Kahve Servisi Yapan Kafe

Müşterilerin siparişlerini duvardaki delikten veren Mamonaku Kohi, sosyal medyada milyonlarca organik görüntüleme aldı.

Filipinler’in Quezon City kentinde yer alan ve Japon kültüründen ilhamla düzenlenen Mamonaku Kohi isimli kafe, hizmet tarzı nedeniyle internet fenomeni haline geldi. Müşterilerin siparişlerini, dış cephesindeki delikten teslim eden kafe bu yolla çokça insanın  bu teslim anını sosyal medyada özellikle de Instagram ve TikTok’ta paylaşmasını sağladı. Bunun sonucunda da milyonlarca organik görüntüleme aldı. Aşağıdaki videolarda insanların bir yandan duruma gülerken diğer yandan da bu anı nasıl ölümsüzleştirdiklerini görebilirsiniz.

 

Sesli sipariş yerine, kartlarla sipariş

Mamonaku Kohi, kapılarını Ağustos 2024’te bu duvardaki delikle açarak ziyaretçileri şaşırttı. Quezon City ve Manila’daki dört şubeden biri olmasına rağmen bu kafe, kendine özgü sipariş sistemiyle diğerlerinin önüne geçti. Müşteriler, siparişlerini sesli olarak söylemek yerine, duvardaki açıklığın yanına asılan resimli kartları kullanarak içeceklerini seçiyor.

Aslında fikir tamamen orijinal değil. Sosyal medya kullanıcıları, 1,4 milyondan fazla izlenen bir TikTok videosu hazırlayarak bu kafenin  Tokyo’daki Anakuma Café’si ile benzerliğine dikkat çekti. O kafede de müşterilerin siparişlerini yeşil bir duvardan uzanan bir ayı pençesi (ayı kostümü giymiş bir çalışan) veriyor. Mamonaku Kohi gibi Anakuma da sipariş almak için tabletlere güvenerek sözlü olmayan bir sipariş verme yöntemi kullanıyor.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Sab (@chubbyrina)’in paylaştığı bir gönderi

Görsel: Mamonaku Kohi