Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Drunken Master ile Sağlıklı Hayata Geçiş

Drunken Master ile Sağlıklı Hayata Geçiş

Thai Health Promotion Foundation’ın alkolün zararlarını anlatan kamu spotunda 1978 yapımı aksiyon komedi filmi Drunken Master’ın sarhoş hocası yeniden hayat buluyor.

Thai Health Promotion Foundation halkın sağlıklı yaşam tarzını benimsemesi için akılda kalıcı bir farkındalık kampanyası gerçekleştirdi. Alkol tüketimini azaltarak insanların özellikle sağlık ve finansal açıdan daha iyi bir seviyeye gelebileceklerini vurguladı. Alkolün olumsuz etkilerini göstermek ve alkol tüketilmediği zaman ne gibi kazançlar elde edilebileceğini anlatmak amacıyla 2 eğlenceli klasik dövüş sanatı filmi temalı kamu spotu yayınladı.

İkonik filmin ustası yeniden sahnede

Leo Burnett Bangkok tarafından hazırlanan kampanya Jackie Chan’in de oynadığı 1978 yapımı aksiyon komedi dövüş filmi Drunken Master’dan ilham alıyor. 1994 yılında ikincisi de çekilen Drunken Master, sarhoş dövüşü adı verilen tarzı ve absürt komedi ögelerini birleştiriyor. Dövüş sahnelerinin komedi sahneleriyle harmanlandığı filmde sürekli sarhoş olan efsanevi bir hoca bulunuyor. Film her ne kadar sarhoş usta hocanın dövüş sanatına kazandırdığı ikonik hareketlerle kung-fu kültürünün bir klasiği olarak sinema tarihinde yerini almış olsa da izleyicilere en nihayetinde doğru mesajı iletmiyor.

Drunken Master filminden uyarlanan kamu spotundaki yeni derslerde alkolik ustanın öğrencisi ayık bir dövüşçü karşısında mağlubiyete uğruyor. Thai Health Promotion Foundation alkolü bırakmanın yalnızca kişinin bilincini, hislerini ve ruhunu güçlendirmekle kalmayacağını aynı zamanda daha mutlu ve refah seviyesi yüksek bir hayat süreceklerini vurguluyor.

Alkolü bırakmaya yardımcı olacak ipuçları ve hamleler

Vakfın yaptığı araştırmaya katılım gösterenler arasında sosyalleşme nedeniyle alkol tüketimine devam edenler olduğu görülüyor. Bu durumun önüne geçmek ve neler yapılabileceğini anlatmak için ikinci film hazırlanıyor. Eğitici ikinci film insanların neler yaparak içmekten uzak durabileceğini ufak ipuçları vererek eğlenceli bir şekilde anlatıyor.

Vakıf, geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiği üç ay boyunca süren kampanyada alkolü bırakma veya azaltma sözü veren katılımcıların sağlıklarının daha iyiye gittiğini ve ekonomik olarak ne kadar para tasarrufu sağladıklarını bu yılki kampanya döneminde konuştu.

Künye

Müşteri: Thai Health Promotion Foundation
Ajans: The Leo Burnett Group Thailand
CCO: Sompat Trisadikun
Yaratıcı Yönetmen: Skon Khanawuthikarn
Metin Yazarı: Ravisara Mekasuwanaroj
Sanat Yönetmeni: Nattnaree Kheaw-im, Sompat Trisadikun
Ajans Yapımcısı Sarawut Lertkittipaporn
Prodüksiyon Şirketi: Mum films
Yönetmen: Suthon Petchsuwan
İdari Yapımcı: Pattarajitr Trakarnkate
Yapımcı: Nara Montrekul Na Ayudhya
DoP: Teerawat Thitikornwanich
Production Manager: Sumittra kudcharoen, A-vika Visansong
Renklendirme: Rattana Leedamrongprasert
Ses: Sound space

Görsel: YouTube