Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Drone’lar İçin Eşya Taşıma Kancası

Drone’lar İçin Eşya Taşıma Kancası

Mantis isimli drone kancası, hava taşıtının altına monte edilerek küçük ebatlı hemen hemen her eşyayı taşıyabiliyor.

Drone teknolojisi, ürün çeşitliliği ve kullanım kalıpları olarak ilk aşamasını tamamlayıp hatlarını ortaya çıkardı. Bir drone’un neler yapabileceği artık insanların aklında büyük soru işaretleri uyandırmıyor. Fakat bu noktada da drone’lar gündemde yan ürün tasarımları ve yarattığı toplumsal endişeyle yer ediniyor. Federal Havacılık Kurulu, ABD içindeki tüm drone’ların kaydedilmesini zorunlu hale getirirken Tokyo polisi de drone yakalayan drone geliştirdi.

Mantis Drone Claw ise gündemin diğer yüzünden, aksesuar ve alterantif çalışmalar boyutundan el sallıyor. Toy Story’den aşina olduğumuz ve aklımıza o minik yeşil uzaylıların efendisi olarak görülen pençe, bu kez drone’ların altına monte edilerek hava taşıtlarını gündelik eşyaları taşıyabileceğimiz bir araca dönüştürüyor.

Ev içinde yerimizden kalkmadan kumandaya uzaktan açık havada erişemediğimiz noktalardaki şeylere yetişmeye kadar geniş bir ölçekte kullanımı var elbette. Kevlar kumaşıyla hazırlanan halatıyla beraber 3 farklı modelde sunuluyor Mantis Drone Claw. 

Ultra-light modeli 20 gramlık ağırlığıyla drone taşıyabildiği sürece 1 kg’a kadar ağırlığı taşıyabiliyor. 70 gram ağırlığında Hardcore SS ise kimyasal madde, ısı, su ve toza dayanıklı yapısıyla 2 kilograma kadar olan her şeyi taşıyabiliyor. Ve son olarak üreticiler tarafından özel olarak hazırlanan The Sheffield Star yer alıyor. El yapımı olan bu model paslanmaz çelik olup “kullanamaya kıyamayacağınız zerafette” sözleriyle betimliyor üreticiler.

Mantis Drone Claw, Kickstarter üzerinde 5.000 dolar gibi erişilebilir bir hedef koydu ve başarıyla fonlanmayı başardı.

Görsel; Kickstarter